Aftensmad. Skal man det?

I går spiste vi aftensmad på trappestenen foran huset, min søster, ungerne og jeg. Rugbrødsmadder med torskerogn og remoulade og gulerødder, og jeg syntes, det var helt perfekt. Det var den smukkeste aften med lav sol og frisk luft, og jeg elsker den slags mad. Ingen forberedelsestid, ingen oprydning. Glade unger, som løber rundt og leger, mens de spiser, mætte børn, afslappet mor (og moster).

Hvis jeg boede alene, ville jeg spise brød med pesto og ost hver dag. Jeg ville aldrig i mit liv lave en gryderet eller noget ovnstegt til mig selv, og jeg ville ikke savne det. Jeg er mest til fingermad, og dessert. Og chokolade. Og friskfanget fisk med hjemmelavede pomfritter, men det er en anden sag.

Engang brugte Kristian og jeg mega lang tid på at lave mad hver dag. Eller faktisk var det altid ham, der lavede maden, og så var jeg sammen med ungerne imens. Så en dag blev vi enige om, at det måske ikke var hensigtsmæssigt at bruge flere timer på madlavning dagligt, når man har små børn, som man også gerne vil være sammen med.

Nu spiser vi tit rugbrødsmadder eller wraps eller noget i den retning, og hurra for det.

Ja, det er kvalitetstid at lave mad, hvis man nyder det. Ja, mad er en del af livet, og det skal være sundt og godt. Men det behøver ikke svine megameget eller tage hundrede år at tilberede for at leve op til de krav. Hvis du spørger mig, altså. Kristian er ikke ubetinget enig. Det er derfor, vi stadig får friskfangede fladfisk med hjemmelavede pomfritter og alt muligt grønt fra hans køkkenhave ret ofte, og det er, hvad man kalder en gylden middelvej.

 

Hvad spiser I til aftensmad? Og hvor lang tid bruger I på det?

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

3 Kommentarer

 • SVAR

  Herhjemme fik vi måltidskasser fra Aarstiderne i lang tid. Både min mand og jeg vil gerne have sund, god, varieret mad; vi gider bare ikke rigtig at planlægge eller lave det. Måltidskasser var derfor perfekte til os.
  Nu har vi ikke rigtig råd til dem længere, fordi jeg er blevet hjemmegående, så nu står den ret tit på æggekage og hjemmelavede burgere eller hotdogs.

  • SVAR

   > Hej Mia, det lyder alt sammen godt: Både æggekage, burgers og Aarstidernes kasser. Dejligt at du prioriterer at være hjemmegående, hvis det er det rigtige for dig. Vi fortryder aldrig, når vi følger vores hjerte 🙂

 • SVAR

  Hej og tillykke med bloggen! Glæder mig til at følge med.
  Vi spiser alt muligt men i retningen af god mad med mindre kød.
  Jeg ELSKER at lave mad. Madlavningen er mit pusterum efter en travl dag. Et rum hvor jeg kan finde ro og være kreativ. Det giver fremfor at tage.
  …Men derfor smager sådan en torskerognsmad nu alligevel godt 😉