De bedste cookies, som alle vil have opskriften på

Efter adskillige opfordringer får I her opskriften på de cookies, som jeg flere gange har delt billeder af på Instagram (og måske herinde?), og som efterhånden har en nærmest mytologisk placering blandt min familie og venner.

Ærligt talt har jeg mest lyst til at beholde opskriften for mig selv. Det er en fed følelse gang på gang at kunne servere de bedste cookies (nogensinde?), og der er unægteligt noget tiltalende over at sidde på en opskrift, som alle vil have fingrene i.

Men helt ærligt – jeg har jo også fået opskriften fra et sted , og hvis meningen med livet er fællesskaber, må jeg hellere træde til. Jeg hjembragte faktisk opskriften fra New York i 2006, og konverterede den til danske måleenheder – derfor er nogle af tallene sådan lidt skæve.

Den anden aften, da vi bagte en stak cookies forud for et byggemøde næste morgen, sagde Storm: “Improviserer du, ligesom du plejer?” men nej, lige netop den her opskrift følger jeg til punkt og prikke, og sådan er de bedst.
Jeg synes alligevel, de varierer fra gang til gang, og faktisk så de lidt anderledes ud i torsdags, men de smagte nøjagtig lige så godt af den grund (det er dem på billedet).
I morgen får vi en helt ufattelig mængde dejlige børn og voksne på besøg til julestue hos os, så i aften, når jeg bager med børnene, tredobler vi portionen, og laver hver enkelt cookie i omtrent halv størrelse af normalen, så de passer til en barnehånd (og en enkelt voksenmundfuld).

Enjoy!

250 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
170 g smeltet smør
200 g brunfarin
100 g sukker
1 spsk. vaniljepulver
1 æg
1 æggeblomme
250 gram mørk, hakket chokolade
Evt. en håndfuld mandler eller to

* Forvarm ovnen til 165 grader (varmluft).
* Rør mel, bagepulver og salt. Sæt til side.
* Rør smeltet smør, farin og sukker indtil cremet.
* Pisk vanilje, æg, og æggeblomme i smør- og sukkerblandingen.
* Vend de sigtede ingredienser i og rør til sidst den hakkede chokolade i med en ske.
* Drop cookies i isske-størrelseskugler på bagepapiret, omtrent 9 per plade, så de ikke flyder sammen, og bliver firkantede.
* Bages 15 til 17 minutter i den forvarmede ovn, eller indtil kanterne er let ristede.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

7 Kommentarer

 • SVAR

  Apropos firkantede småkager…
  det kan være svært når der bages småkager i rulle, at få dem helt runde.
  Når jeg laver brunkager ex. , har Blomsterberg nu lært mig at hælde dejen i en lille bageform for at sætte sig. Dagen efter dejen ud i bjælker, og så,får du de fineste firkantede småkager. Det er supernemt og jeg skulle have tænkt dette noget før…

 • SVAR

  Det her er jo lige præcis den opskrift jeg har ledt efter altid! Bagte dem i går – hvor er de lækre!
  Tusinde tak for at dele.

  • SVAR

   Hurra! De er nemlig verdens bedste! 😀

 • SVAR

  Hvor mange dage i forvejen tænker du, at man kan bage dem?

  • SVAR

   Tre, synes jeg. Altså: Bag mandag, spis onsdag – måske torsdag… Jeg kan også tænke, at man kan fryse dem, og så smide dem i ovnen igen lige før servering…?

 • SVAR

  Hej, hvor mange cookies bliver der ca. af en portion som ovenstående?

  • SVAR

   Hmmm- 12-14 stk, tror jeg. Men jeg bager aldrig enkeltportion, så jeg er lidt usikker 🙂