Der er små ting over alt

Det ér virkelig de små ting.
Det er fingerstrikning og eventyr og rugbrødsmadder i sofaen med bøger om fodbold. Det er at have tid til at stå stille og glemme alt, mens en tankerække trækker ud, og det er de sene nætter og langsomme morgener som ikke ér eller vil noget andet end blot at være.
Det er perspektivet, som løfter os op over denne ene dag, dette kosmiske åndedrag, når bump på vejen næsten slår os omkuld.
Det er nærværet til at opleve den evighed, der gemmer sig i tyve minutters madlavning side om side med den niårige eller læsning med den yngste. Det er små, våde fødder fra en løbetur i haven, inden duggen er væk; de fineste observationer fra barnehjertet, som ser så klart.

Jeg hører musik, og laver mad, og sover så længe som muligt. Jeg skriver ikke så meget, som jeg føler, jeg bør, som jeg ville ønske, jeg gjorde.

Men jeg er ret sikker på, at mange af de ting, der indimellem optager mig, og forstyrrer mit udsyn, intet betyder, sådan i virkelig-virkeligheden. Ting som min lidt for tykke mave og hvor mange likes jeg får, eller hvor meget jeg skriver lige nu. Ordene kommer igen. det gør de altid.

Mange spørger: “Men hvad ER det værste, der kan ske?”, når drømmene trækker i hjertet, men fødderne ikke tør gå med.
Det værste der kan ske, er at du ikke tør, men jeg ved godt, at det er svært.
Det er sådan her: Når du lytter til dit hjerte, forandrer livet sig. Så er der ingen vej tilbage. Det er ikke NEMT at følge sit hjerte, det er ikke et bekymringsfrit liv, men det er et meningsfuldt liv, hvor du ikke spørger dig selv, om du er på rette vej.

Jeg er sikker på, at det der betyder noget, er, at vi elsker med vores elskede, og danser med vores børn, og læser gode bøger, og taler fra hjertet, og har mennesker omkring os, som vi er fuldkommen nøgne overfor, som må og skal se alt, vi er.

Min folkeskolelærer sagde, at jeg var god til at forandre mig, hvis jeg kunne se en mening med det. Jeg hæftede mig ved hendes ord: Tog dem med mig langt ind i voksenlivet. For jeg var en torn i øjet og en rebel, og jeg var ikke tilpas, men jeg kunne ændre kurs, når jeg så, at jeg var på gale vej, og det har jeg været glad for. Mine børn er som mig, og indimellem bliver jeg bekymret for dem: Så husker jeg, at jeg er lykkelig nu. At jeg lever et liv, jeg ikke vil bytte for noget. Jeg føler mig velkommen, dybt forbundet. Og hvad er livet mere end det?

Kristian og børnene legede en ordleg den anden dag. Idéen var at lave nye navne til sig selv, som var trukket sammen af deres navn og noget mad, de godt kan lide.
leverpoStorm
pærebananJunort
Iljasagne
tarteLive
Majonæse
(Den dag havde vi besøg af en sød journalist. Hende navngav børnene appelSigne).
Det synes jeg, er lidt sjovt.

I dag vil jeg tegne en stor planche med børnene. Med dyr fra himlen og landjorden og havet. Hvor vi skriver deres navne, og taler om deres egenskaber, og taler om os selv. Og vi skal høre musik, mens vi tegner og maler, og jeg logger af internettet om lidt, og så går jeg først på igen i aften.

Det ér virkelig de små ting, og der er små ting overalt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

5 Kommentarer

 • SVAR

  Tak for de fine betragtninger! De minder mig lige om alt det magiske der kan ske på en helt almindelig hverdag. Jeg læser med stor interesse med på din blog, og Instagram. Jeg går selv hjemme med mit et-årige barn og føler mig ensom af og til , og desværre også bange for hvad andre kan tænke om at jeg ikke arbejder, og min datter ikke er ude i institution… så det er virkelig opmuntrende at læse dine tanker og perspektiver. Tak.

  • SVAR

   Andre tænker en helt masse irrationelt og kulturbestemt om at du går hjemme med din datter. Ved at prioritere tilknytning over adskillelse er du trådt langt uden for normen, og jeg var selv én af dem, som undrede mig over, at nogen kunne gå hjemme med deres børn. Sådan er rejsen forskellig for os alle og det vigtigste er, at du forbliver tro imod dig selv ❤️

   • SVAR

    > Tak for opmuntringen. 🙂

 • SVAR

  Kære Maj! Mange tak for endnu et livsbekræftende indlæg. Dagens indlæg gør mig glad, indholdet spejler den overensstemmelse, jeg selv mærker, når jeg lever og gør det, som mit hjerte ønsker. Jeg genkender dine betragtninger og din glæde. Jeg glæder mig til at læse en hel bog med dine tanker og dit sprog.

  • SVAR

   Kære Ilse,
   mange tak for dine dejlige ord. Når jeg læser dem, tror jeg straks mere på, at jeg rent faktisk kan skrive en hel bog 😉 Tak