Det regner på min fødselsdag, og det passer mig godt

Det regner for første gang i mange dage. Luften er lun, og dråberne falder tungt, løber over panden. Græsset er vådt, og sidder fast på de bare tæer, som løber gennem det.

Det er min fødselsdag, og jeg synes, det er rart, at det regner. Efter dage med mange udadvendte aktiviteter, er regnen som et skjold, der beskytter os, hjælper til at lukke af, skærme vores energi en smule.

Jeg blev vækket af morgensang, og kom ned til et bord med pandekager og tegninger fra børnene.

I går holdt jeg møde på et reklamebureau i Odense.
“En influencer,” kaldte hun mig, Christina derinde. Jeg måtte google ordet, da jeg sad på færgen hjem. Hun kan se mange muligheder i mit arbejde, som kommer bag på mig, og gør mig glad. Nogle af hendes idéer er så rigtige, at jeg allerede er igang med at realisere dem, mens andre skal modnes og have god tid.

Christina er et klogt og fint væsen, og Indimellem sender hun mig en mail, hvor hun skriver: “Hey – de linjer der gem dem, for det er lyrik”, og så gør jeg, som hun siger. I går snakkede hun om digte. Hun synes, jeg skal skrive flere af dem. “Jeg kan se dig stå og læse højt på bogforum næste år.” Der er sgu ingen penge i digte, det ved enhver, men der kan være en skønhed og betydning i dem, som er hævet over enhver tvivl. Og det er jo den slags, jeg gerne vil.

Christina og jeg snakkede også om en anden bog. En stor bog med fotos og fortællinger fra vores liv her. Hjemme hos min veninde Camilla så jeg for nogle måneder siden en smuk bog fuld af dejlige farver og inspirerende historier, og nu har jeg købt den, så den kan flytte ind i huset her: Det er et rigt illustreret livsstilsværk om Matt og Lentil; et ungt par som bor på deres gård i Australien, hvor de dyrker en overvældende mængde mad på deres jord, og Christina og jeg snakkede om muligheden for at lave et lignende projekt med vores familie, men kunne ikke lige finde formen.

Så da jeg sad i bilen mod færgen, ringede Christina: “Jeg har fået en idé!”
Hun havde  siddet i et kundemøde, og var blevet fjern i blikket: “I skal lave en almanak; en smuk og stemningsfuld bog med et billede og nogle ord fra hver dag i løbet af et år. Man kommer til at følge årstiderne, og mærke hvad de betyder for livets gang. Man kommer til at se børnene med morgenøjne og fornemme stemingen omkring både jul og forår, hjemmedage og ture ud i verden. Gå i gang med det samme” sagde hun.
Jeg fik sommerfugle i maven. Jeg har sådan lyst til at samle de bedste billeder fra det, vi opelever her og nedfælde nogle ord hver dag for at samle det hele i ét udtryk, én bog. Jeg er allerede i gang, sådan er det jo med mig.

Når vi står her
På toppen
Og tænker
At nu kan vi kun falde
Nu kan vi kun falde
Glemmer vi
At vi aldrig havde turde tro
Vi kunne komme herop

I dag har jeg været i det her liv i 35 år. Det er 14 år mere end min mor, da hun fødte mig kort før midnat en varm midsommeraften i 1982. Hende tænker jeg altid på på min fødselsdag. Hun, som bragte mig ind i verden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

11 Kommentarer

 • SVAR

  Der er ingen penge i lyrik
  men den skaber dynamik
  ædler sjæl og sind
  som blade der spredes af vind

  – Tak for ordene og stort tillykke med fødselsdagen 🙂

  • SVAR

   Haha! Genialt! Tak.

 • SVAR

  Sejt og spændende – vi er mange, der glæder os til at følge med i alt det, der kommer til at ske.

  Herhjemme fejrer vi 1-års fødselsdag i dag. Tillykke med dine 35! 🙂

  • SVAR

   Tillykke med det ene år! Og tak for at du følger med her <3

 • SVAR

  Kæmpe stort tillykke med de 35 – håber du får en dejlig dag 🙂

 • SVAR

  Det lyder da bare så spændende! Jeg glæder mig til at følge med 🙂
  Tillykke med fødselsdagen – jeg håber, du nyder dagen!

 • SVAR

  Forestiller mig, at rigtig mange har ønsket dig tillykke i dag, og at du måske allerede er mæt på lykønskninger. Melder mig alligevel i koret, for jeg er glad for, at du findes og så fint deler din rejse med alle os andre. Glad for at du ikke (kun) lever et stille, ubeskrevet liv. Så ja, stort tillykke med dagen og hurra for både din væren og gøren i verden.

  • SVAR

   Ikke ét tillykke for meget – eller for lidt. Tusind tak. Det er så vigtigt for mig at høre, at det gør en forskel, at jeg deler, for jeg kan stadig være i tvivl. Og tak for dine altid fine og ord og delinger her

 • SVAR

  Selvfølgelig er du en “influencer”!! På den allerbedste måde! 🙂

  Godt I selv har købt Matt og Lentil’s bog. Jeg ville så gerne låne den ud da jeg så hvor interesserede i var i den, men samtidig vil jeg så nødig undvære den selv 😀 den har fast plads på natbordet 🙂

  • SVAR

   Det med at låne bøger ud er så sårbart, fordi man virkelig ofte ikke får dem igen 😉 Jeg var slet ikke i tvivl om, at vi skulle købe den selv <3

 • SVAR

  Der kan ingen tvivl være om at du er en influencer – jeg mærker det jo selv hver dag og hvordan jeg ofte finder mig selv reflekterende over et og andet, når jeg har læst med her. Du var medvirkende til at jeg kastede mig ud i min egen blog og jeg tænker jeg langt fra er alene om, at tænke du har gjort en forskel for mig.

  Forsinket tillykke, det lyder alligevel som en ret skøn fødselsdag….