Fremragende Fredag – Burgere!

Jeg har hele tiden tænkt, at jeg vil bruge min blog som et sted, hvor jeg anbefaler nogle af de ting, jeg holder af: De mest inspirerende bøger; de bedste film og serier samt min yndlingsmusik. Jeg kalder det “Fremragende Fredag”, og jeg har lyst til at starte med fem bøger, lige så mange film og en bunke musik. Fordi der er så meget godt derude. Så mange ting, som er værd at bruge tid på (og meget meget mere, som ikke er det..) – MEN jeg starter med at anbefale en burgerbar (og ja, det kommer også bag på mig), fordi jeg faldt over én i går, som var så god, at jeg tænkte: Den skal alle høre om. Også øboerne, der indimellem kommer til byen; Københavnerne, som trænger til en Jyllandstur og alle jyderne i tilfælde af at de ikke har fundet den endnu.

Stedet hedder The Burger Shack, og selvom det først åbnede i februar i år, har de allerede vundet fem burger-førstepriser i blandt andet Berlingske og Børsen, og de har vist vildt travlt derinde både dag og nat.

The Burger Shack meldte sig sådan lidt henkastet på min søsters og min radar, da vi kom trillende med sovende Juno ned ad Frederiksgade. Vi kiggede på menuen, og min søster sagde: “kyllingen er vist nok vildt lækker,” og så, da jeg stod ved baren, og skulle bestille en omgang fried chicken til deling, tænkte jeg “what the heck,” og så købte jeg også en cheeseburgermenu med pomfritter og vand, og det blev 140 kroner. For det hele.

Vi satte os udenfor, Juno lå i barnevognen og sov, men den søde pige, som serverede for os, understregede, at vi gerne måtte tage barnevognen med helt ind i det lille, hyggelige shack. Man kan altid mærke på personalet et sted, når ledelsen er god, og nu ved jeg jo ikke med sikkerhed, om den smilende blondine på omtrent 18 år, som betjente os, rent faktisk ejer The Burger Schack, men min formodning er, at hun er ansat, og at hendes chef er rar. Alle de ansatte var nemlig smilende og imødekommende.

Inde i restauranten er der en stemning af noget familiært, som om alle kender hinanden, eller er til den samme familiefest. Snakken summede, der var varmt og trygt, og det mindede mig om et sted i Brooklyn, hvor jeg plejede at komme. “Gravys,” hed det, og min veninde, Katie, og jeg plejede at hænge ud der sommeren lang, da vi boede nede af vejen. Gravys var et ret traditionelt amerikansk sted, og de havde en veranda, hvor vi alle sammen mødtes i de varme måneder med stråhatte på skrå og sugerør i kølige drikke. The Burger Shack har også en terrasse ud mod gaden, og selvom der ikke var varmt i går, var følelsen lidt den samme.

Maden var helt perfekt (og kom efter fem minutter): Pomfritterne var strøet med krydderurter, salt og parmesan. Kyllingen var paneret, sprød og saftig, krydret og letspist (jeg sagde: ”hvad har de paneret det i?”, min søster svarede: ”Det ved jeg ikke, men der er ikke noget forkert på den kylling, i hvert fald!”). Men det bedste var altså næsten burgeren; rosa bøf, en masse frisk salat, god ost, og en skøn, løbende dressing. Til pomfritterne og kyllingen fik vi stedets tre dips: deres egen bernaise-inspirerede mayo, en chili mayo og en grøn variant med urter.

Vi spiste os mere end mætte, og efterlod en del pomfritter (min søster sagde: “De er ikke en gang bløde, dem vi går fra!”)

Og nu ved I, hvor I kan finde os i dag klokken 12, med andre ord.

P.S. Kødet på The Burger Shack er af lokale, fritgående kødkvæg og alle grøntsager er øko. Yes!

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

10 Kommentarer

 • SVAR

  Altså, jeg vil til Århus NU! Der findes en bus, som går fra Tietgensgade i Kbh, som kan levere mig dertil for prisen på en cola large (i Storstaden vel at mærke). Pommes frites med parmesan – genialt! Og så lige kød fra de lokale mukøer! Kan ikke lade være med at grine højlydt af Junos pommes frites-koncentration!!

  • SVAR

   > JA! Gør det! Jeg overvejer at lave en “seks skarpe i aarhus” med seks gode bud på steder, man ikke må gå glip af i den dejlige by (men jeg er i tvivl, om jer, der læser med, ligesom har fået rigeligt om den by for nu). Jeg er vild med Aarhus, og du kan finde de skønneste airbnb lejligheder midt i byen for meget få penge. Do it 🙂

 • SVAR

  Kære Maj.
  Jeg vil glæde mig til dine boganmeldelser. Er sikker på dine bogfavoritter, er lige så inspirerende, som din skrivestil.
  Står for første gang i flere år og mangler gode bøger. Og livet er bare for kort til de dårlige!!
  Dejligt at læse og se I alle stortrives på Ærø.
  Kærlige tanker fra Stine (“den gamle” pædagog ;))

  • SVAR

   > Hej kære Stine,
   tusind tak for tilliden. Ja, livet er uanset hvad for kort til dårlige bøger. Jeg håber, du kan finde inspiration i mine anbefalinger (men mon ikke der vil være nogle overlap også?) Hvad har du læst senest? Jeg håber, at du og dine har det godt.

   • SVAR

    > Tak vi har det alle rigtig godt:)
    Udover masser af fagbøger, har et par af de seneste gode læseoplevelser været Stillidsen af Donna Tartt og Til døden os skiller af Jens Andersen. Sidst nævnte fik mig til at genlæse et par af Tove Ditlevsens bøger. Bl.a. Vilhelms værelse ….meget anderledes, at læse dem nu, som sidst i trediverne, end som første gang, hvor jeg var bare 16 -17 år gammel.
    Det var bare de seneste bøger, der er mange andre, som jeg holder mere af. Glæder mig til at læse om dine favoritter, også film og tv-serier, de kommende fredage.

 • SVAR

  Måske jeg skal spise min frokost der, når nu jeg skal til Århus på torsdag. Tak for tippet. Glæder mig til dine boganmeldelser!

  • SVAR

   > Gør det! Og: jeg vil med! 😉

 • SVAR

  De skønne billeder af Juno og den meget levende beskrivelse af den lækre mad, kan få enhver til at spise netop der!

 • SVAR

  Nøj det ser ud og lyder lækkert. Der må jeg hen på min næste Århus tur!!

  Og fedt kritisk udtryk Juno har på dit spise billede btw 😀

 • SVAR

  […] Hver fredag anbefaler jeg noget, jeg synes, er rigtig godt. En film, en bog, en musiker – eller, som i sidste uge – en burgerbar… […]