Her er opskriften på den bedste ris á la mande

Okay – så du har lavet din risengrød i går (eller her til morgen), og nu vil du gerne lave den mest velsmagende ris á la mande nogensinde.
Lad mig være behjælpelig med opskriften, som jeg fandt på bloggen Saga i farver for virkelig mange år tilbage, og siden har justeret en smule.

Til en standard 5-6 personers portion risengrød, skal du nu bruge:

Vaniljesukker
100-150 g. smuttede, grofthakkede mandler
½ l. fløde
1-3 spsk. sukker
½-1 tsk. snaps, helst Rød Ålborg (sherry kan også bruges).
Citronskal fra 1/2-1 øko-citron

Tag din køleskabskolde risengrød fra dagen før (eller i tilfælde af travlhed samme morgen), og tilføj følgende:
– Mandlerne smuttes, hakkes og røres i risengrøden.
– Sukkeret blandes i – smag hvor meget du foretrækker.
– Fløden piskes til flødeskum. Jeg foretrækker at lave flødeskummet ret fast, men man kan også sagtens lave den blødere.
– En smule flødeskum røres i ad gangen, indtil grøden er lind. Derefter vendes resten af flødeskummet i, til ris á la manden har den rette konsistens.
– Til sidst smages ris á la manden til med snaps og revet citronskål – lidt for lidt.

Og ja; snapsen er et must! Man kan ikke smage, at det er i, men det fremhæver smagen af ris á la mandens ingredienser. Det og citronskallen løfter retten fra “risengrød med flødeskum” til en kulinarisk oplevelse, sgu.

Jeg har ingen billeder af verdens bedste ris á la mande (men jeg skal nok lægge ét på efter i aften), så I får i stedet ét billede taget i baggrunden af vores dejlige nabo-jule-gæstebud i går, hvor den fine og vildt middelalderlige adventskrans, som Kristian fandt i en butik i Ærøskøbing for en uges tid siden, hang som en glorie og spredte varme.

Har I en madopskrift eller et andet godt tip, I vil dele til julen?

Jeg håber, I får en dejlig juleaften, alle sammen ❤️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

2 Kommentarer

  • SVAR

    Wow. Den opskrift skal jeg helt bestemt prøve. Og også et wow til adventskransen! Håber I alle seks får en dejlig aften. Forestiller mig, at jeres hus tager form som et strålende lys lige midt i Danmark. Glædelig jul kæreste du ❤️ Og forresten: den der julemagi du skrev om i går – den mærker jeg også! Tror det er fordi, jeg for en gangs skyld slapper af. Så bliver man alt andet lige mere åben. For det der allerede er og bare egentlig skal tages ind. Ved ikke om jeg kan forblive i den zentilstand resten af dagen og aftenen. But I will try

    • SVAR

      Kære Pia – jeg håber, det lykkedes at være zen juleaften. tak for din dejlige kommentar ❤️