Hvad skal du se på Ærø? (Følg min venindes nye guide + mine egne toppings)

Den tid er kommet, hvor turisterne udgør mere end halvdelen af køen i supermarkederne på Ærø hver weekend, og snart bliver det hverdag, når skolerne lukker.
Vi er med andre ord ved at træde ind i de måneder, hvor der kommer ikke bare én men adskillige cyklister forbi vores baghave dagligt, og vi vinker løs til hver eneste af dem.

Sommer er godt. God sommer er endnu bedre.
Vi er glade.

Med til denne sæson hører for mit vedkommende en jævn strøm af e-mails fra dejlige mennesker, som gerne vil høre, hvor jeg synes, de skal tilbringe deres ferietid på Ærø. Jeg har aldrig rigtigt fået skrevet et fyldestgørende svar, for faktisk er jeg en tryghedstype, som kommer de samme steder igen og igen, og derudover er jeg ikke den store shopper eller byhopper.

Men så er det jo godt, at min veninde Camilla Jørvad / Sigridsminde også modtager den slags mails, og har taget konsekvensen og lavet en personlig guide til de ting hun holder mest af på vores ø overdænget med en generøs bunke af sine forførende fotos.
Fremover bliver det et link til Camillas guide, jeg sender af sted, hvis nogen skulle spørge.
Og HER er den så.


(fotos: Camilla Jørvad / Sigridsminde)

Hvis jeg nu havde lavet en guide, ville den indeholde alle de samme forslag som Camillas krydret med en håndfuld derudover, nemlig: Naja Abelsen som laver den smukkeste grønlandske kunst (akvarel, papirklip og foto), Fie’s Strik hvor enhver strikkedame nyder at komme for det lækre og tildels lokale garn til mega-gode priser. Så er der Helsebutikken i Vestergade, hvor jeg shopper tandpasta uden flour og alt det andet af den slags, som jeg ikke vil undvære. De er alle sammen i Ærøskøbing.
I Marstal tager jeg til Øbolcher for at blande en pose håndlavede bolcher og karameller samt Søfartsmuseet for en fin, historisk og kulturel oplevelse. Der er også flere nye spisestedet i Marstal, som skal afprøves i løbet af sæsonen, og Erikshale-strand er fortrinlig, og fortjener en hel dag med kolde drikke og strandleg. Hver og én på listen kan googles.

…Og lige en lille sidste ting: Området, hvor vi bor, er simpelthen så smukt, og det er en skøn cykel- eller gåtur herop fra Ærøskøbing. Tag ruten langs vandet (så vidt muligt) – eller, hvis til hjuls, så på vejen nærmest vandkanten hele vejen op til Søby, som er en skøn lille landsby. Man kører eller går ad Vråvejen gennem Borgnæs, forbi den gamle smukke vandmølle og op i området med de rullende bakker, hvor vi bor. Her er skønt, intet mindre, og der er så meget umanerligt fint at se på og dufte til undervejs (det kan også klares i bil). Vitsø Nor oppe i denne ende af øen er også en smuk smuk gåtur oplagt til madpakke og læsning undervejs.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

4 Kommentarer

 • SVAR

  Så kom der en guide 🙂 ! Jeg må sige at det allermest magiske ved vores to dage på øen var cykelturen fra Ærøskøbing til Søby.. Jeres bugt var den skønneste overraskelse! Jeg havde en forestillig om at Ærø var meget flad og meget landbrug, men den forestilling blev gjort til skamme – især da vi trillede ud af Ærøskøbing og op gennem bakkerne i jeres bugt. Vi passerede da vist også et stort hus fyldt med glade børnestemmer i baghaven 🙂
  Og så de is der selvfølgelig!! Vi har muligvis fået is et par gange om dagen i de to dage vi var i Ærøskøbing.
  Den søde italienske familie på Badehotel Harmonien fik os til at føle os meget velkomne i byen og deres restaurant laver virkelig god mad! Vi er allerede i gang med at planlægge vores næste øferie sydpå 🙂
  God Sommer.

  • SVAR

   Ja, vores bugt er så skøn – jeg er meget glad for at bo her. Dejligt, at I blev taget godt imod og havde nogle dejlige dage herovre.

 • SVAR

  Hvor får jeg bare lyst til at besøge jeres ø!

  • SVAR

   Så kom da! 🙂