I dag er jeg stolt over…

Tak fordi du læser med herinde, og dermed lader mig træde ind i dine tanker, dine følelser og dit liv for en stund. Tak for kommentarerne her på siden og for de e-mails, jeg får. Tak fordi I forstår, at jeg ikke skriver for at larme eller skabe opmærksomhed om mig selv, men derimod gør det i håb om at sprede ringe i vandet med mine budskaber om tid, bevidsthed og omsorg.

Lige nu er jeg i København, og jeg føler mig taknemmelig over mit arbejde, som jeg synes, giver så god mening.
Jeg har været af sted siden fredag eftermiddag, hvor jeg og en gruppe unge ankom med toget fra Fyn, og endelig efter tre-fire timers transporttid kunne sparke skoene af i den kasse af en villa i Hellerup, som vi har lejet gennem Airbnb. Siden da har vi vadet det meste af KBH tynd – gået rundt på Christiania og fortabt os i alt fra de skæve, smukke huse til Nemolands gode mad. Vi har solbadet i Kongens Have, været til Jam i Copenhagen Skatepark, spist Hansen-is og drukket milkshakes, snakket om venskaber, parforhold, uddannelse og alt derimellem. Vi er alle sammen solbrændte på næserne, glade og trætte – og om nogle timer er vi hjemme igen.


Jeg er stolt af at kunne se på de unge, at de nyder deres tid sammen med os (det i sig selv er nok: Unge mennesker dukker ikke frivilligt op til noget, medmindre det giver mening for dem, og de her unge fortjener alle de gode oplevelser, de kan få.) Jeg er stolt af, at de udvikler sig af at være med: Ved hver og én i den aktuelle gruppe, kan jeg tænke et år tilbage og med sikkerhed sige, at de har taget kvantespring i den tid, vi har kendt dem. Man kan aldrig med rette tage æren for et andet menneskes udvikling – ingen andre end os selv kan gøre os glade; give os succes eller ændre vores liv – men jeg vil uden forbehold sige, at vi har givet dem nogle af de redskaber, som de har brugt til at åbne nye døre, og vi har givet dem de sidste skub til at gå ind i lyset og turde gøre deres bedste.

Dét er jeg stolt af og dybt taknemmelig over: At vi får mulighed for at arbejde med unge, som har svære vilkår, men som alligevel har mange flere muligheder og langt mere at håbe på, end de måske selv var klar over.

Og ja: Jeg savner mine børn vanvittigt, når jeg er væk fra dem i to dage. Jeg savner dem, så jeg rækker ud, og griber i den tomme luft, og jeg savner at se Kristian i øjnene, så det indimellem føles helt tomt ved min side. Men det er en fin balance, vi har, synes jeg: Et meningsfuldt og meget lidt tidskrævende arbejde og så familieliv resten af tiden.
– Det er jeg også stolt af: Den måde vi har indrettet vores liv. Med stor vilje og en brændende lyst til selv at bestemme, hvordan vi vil bruge vores tid, har vi skabt de rammer, som er rigtige for os. Det mærker jeg meget tydeligt, når jeg er hjemmefra som nu, og pludselig befinder mig mellem et hav af mennesker, som ser ud til at have valgt anderledes. Så mærker jeg en glæde over vores ukonventionelle, men meget naturlige og kærlige måde at leve på.

Hvad er du stolt over i dag?

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

8 Kommentarer

 • SVAR

  Kære Maj My! Altid en fornøjelse at følge og læse lidt om dig og dit liv! Idag er jeg super stolt af jeg har holdt min første udstilling som billedkunstner – det var med flagermus i maven og nervøse hænder fordi jeg måske netop følte mig nøgen, bar og ja, udstillet. Men det var en helt igennem fantastisk oplevelse og lærerig dag, som jeg vil tage med mig resten af livet. Og tænkte bagefter endda at det ikke skal være sidste gang jeg gør det!

  • SVAR

   Kære Saara! Hvor fedt med din udstilling – stort tillykke! Jeg håber, du får lige så mange flere af dem, som du drømmer om.

 • SVAR

  Hvor bliver jeg GLAD, når du skriver, at du er stolt af jeres valg og jeres liv. Det er nemlig så fint et valg, som fortjener stor anerkendelse, værdsættelse og respekt. Det at klappe os selv kærligt på skulderen er både vigtigt, godt – og måske i virkeligheden lidt svært. Mange kan nok skrive under på, at anerkendelsen mere eller mindre bevidst søges udefra i stedet (det tænker jeg dog ikke er gældende for jer).

  Du spørger til, hvad vi er stolte af i dag. Jeg er stolt af, at jeg i weekenden var med til at holde en fest for over 50 mennesker. Det er ikke så meget det at holde festen, der gør mig stolt. Det der gør mig stolt, er at jeg aldrig har været så afslappet og nydende i hele processen. Og jeg er også mega stolt over, at da folk gik hjem, havde de et blik i øjnene, som matchede deres ord, når de sagde, at de havde følt sig omfavnet af en mild, uopstillet og kærlig stemning. Og at de i øvrigt havde grint til tisse-i-bukserne-grænsen. Jeg blev simpelthen så stolt, da en af gæsterne sagde, at hun selv havde fået lyst til at holde noget lignende bare ved at være med. Så ja, det er, hvad jeg er stolt af i dag. Lad os være stolte sammen 🙂

  • SVAR

   Hvor er det FEDT og flot og rørende og stort at kunne holde en fest, som gør det indtryk på andre – og så endda helt uden stress og med nærværende deltagelse. Stort tillykke – det glæder mig oprigtigt, at du klapper dig selv på skulderen (og ja, jeg øver mig i at gøre det samme). Kram til dig og mig 😉

 • SVAR

  Jeg kan godt forstå du er stolt – du gør et fantasisk stykke arbejde og en kæmpe forskel 🙂
  Jeg har en teenagedatter, som jeg synes kæmper lidt med selværdet og som sammenligner sig for meget med andre. Kan du mon anbefale noget litteratur på området? Jeg vil være så taknemmelig <3

  • SVAR

   Kære du – desværre er jeg ikke meget belæst på området, og jeg er selv meget spændt på (læs: Jeg gruer for), hvor selvbevidste/usikre mine børn bliver, når de rammer den periode i deres liv. Jeg tænker altid, at de nok i høj grad spejler sig i os, så den bedste investering er at være opmærksom på, hvordan vi bærer os, og hvilket sprog vi bruger om os selv og om andre. Jeg har fået Fie Hørby og Elin Vilhelmsens “Om teenagere” anbefalet, og læser også godt om Fie Hørbys kursur. Måske hun er værd at tjekke ud? Knus

   • SVAR

    > Tak fordi du tager dog tid til at svare <3 Jeg har i forvejen en af Fies bøger, som jeg lige har genlæst lidt i. ‘Om teenagere’ er desværre udsolgt fra Forlaget. Men jeg har skrevet til Fie via hendes virksomhed og hun har allerede skrevet tilbage, at hun selv har nogle eksemplarer liggende – og hun har været så sød at sende en til mig 🙂 Så inden længe ligger den i min postkasse og den vil jeg glæde mig meget til at læse.

    • SVAR

     Dejligt, at hun sender dig én. Jeg håber, den er god.