Jaa! Se hvem der er flyttet ind

Det startede for otte dage siden, da jeg åbnede døren ned til viktualiekælderen, og så en mus gemme sig under trappen. Jeg er ikke stolt af det, men indrømmer, at min reaktion indeholdt en tung kasse Duplo (foran døren) og et højt skrig (som fik Juno til også at skrige).

Musen blev indfanget (it wasn’t me) og sat fri. Vinduet, som den var hoppet ind af, blev lukket, og nu tør jeg næsten gå derned igen.

Samme aften sendte jeg en sms til husets tidligere ejere, som også er vores gode venner. Jeg skrev: “Vi har mus. stop. Jeg er i panik. stop. Hvad gør vi. stop.” De svarede: “Vi syntes, det hjalp, da vi fik Kitty sidste år.”

Ergo: Vi skulle have kat.

Ergo: Jeg researchede katte i nogle dage, og konklusionen blev: Find en hankat og kastrer den asap (resultatet skulle gerne være en evigt kærlig og musefangende følgesvend).

I dag, da vi alligevel var en tur på Fyn, hentede vi ham så i Svendborg (vi kunne ikke finde en hankilling her på øen, som var vant til børn), og han viste sig at komme fra et skønt hjem på landet udenfor Svendborg; sådan et sted med en ægte overdækket veranda med to hængekøjer, spisebord og afskallede spisestole, og det var en ung og smuk familie, der tog imod, og rakte os den sødeste, spindende kat, og det var lige, så englene sang, og solen skinnede (det gjorde den jo rent faktisk, det med englene må I selv finde ud af, om I er til eller ej).

Egentlig havde Storm (som har ønsket sig en kat lææænge) sagt, at den skulle hedde “Ven”, hvilket en lille smule knuser mit hjerte, fordi det er så hudløst og sødt og også ret fint, men jeg indskød alligevel, at det er nemmest at kalde på vokaler, og at jeg mente at have hørt, at katte er særligt opmærksomme på “U” og “I” (og jeg bliver totalt i tvivl, om det er sandt, nu jeg skriver det her, men det er ligemeget). Ilja udbrød “Så skal han da hedde Ugle, for det starter med U,” og det tyggede vi lidt på, men da “Ulrik” straks efter blev smidt på bordet, var alle solgt. “Ulrik Ven Humaidan”; Vores totalt lækre, silkebløde, storspindende pelsven.

Tanken var, at han kun måtte være i bryggerset, når han er indenfor (og han skal være meget ude og fange mus). Men behøver jeg sige, at da vi satte os ved spisebordet, og hørte ham miave bag døren ned til gangen, blev han hurtigt en del af selskabet?

Alle elsker ham, hands down, og han fortjener det. Det er jeg slet ikke i tvivl om.

Velkommen til Ærø, Ulrik.

Processed with VSCO with a9 preset

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

9 Kommentarer

 • SVAR

  Aj aj aj. Jeg glæder mig SÅ meget til at møde Ulrik, som jeg har tænkt mig, at jeg inden længe skal dele mellemnavn med, for Ven, er da et alt for dejligt mellemnavn.
  Velkommen til familien <3

  • SVAR

   Jeg glæder mig SÅ meget, vil du skal møde ham. Han er vildt vildt sød!

 • SVAR

  En kat bliver ikke bedre mussefænger af at blive holdt ude, aj heller at komme ind.
  At slække på foderet er også noget gammeldags vås.
  Men giv ham det gode foder til kastreret kat (så han ikke bliver fed og doven). Fangelysten har de enten eller aj, generne?
  Vores tager alt, utallige mus, fugle og rotter
  Sidstnævnte har han taget 3 af i år. Dem er der nemlig desværre rigtig mange af på Ærø.

  • SVAR

   > Lige præcis, Kristina. Det lyder helt rigtigt 🙂

 • SVAR

  Årh hvor er han fin – ham bliver i glade for ❤️
  Husk nu også at rose ham, når det døde bytte leveres på dørmåtten, hovedpuden eller andre hyggelige steder

  • SVAR

   > Ja, jeg gør mit bedste. Roser løs, mens jeg er ligbleg (indeni, i hvert fald). Og han får en helt masse kærlighed. Kh Maj My

 • SVAR

  Åh hvor sjovt med jeres nye familiemedlems navn, Storm forklarede det med navnet idag i fællestimen, men jeg forstod det først rigtigt nu….
  Ven, det er godtnok fint. Jeg kommer til at tænke på at Minnas Tange engang blev kaldt “Tanke” af en af pigerne i Pippihuset. Jeg tror det var en fejl, men fantastisk navn til denne gæve filosofi- historiefortæller – mand! Tilykke med Ulrik!

  • SVAR

   > Åh ja, de navne som er en misforståelse, og som siger det hele. Tange ér jo Tanke. Og “Ven” er Storms ven 🙂

 • SVAR

  Hvor er han fin (og lille, men nu sammenligner jeg jo også altid andre katte med vores “monster” 🙂

  Velkommen til Ulrik 🙂