Jeg elsker mange meget

Min søster er hjemme.
Hjemme fra Norge i en uge og vi vil alle sammen have så meget som muligt af hende, så indimellem løber vi rundt om os selv og hinanden, og hun står der i midten, og bliver næsten rundtosset, tror jeg.

Vi har trillet havregrynskugler og bagt pebernødder; lavet vietnamesisk suppe med nudler og knald-orange græskarsuppe med lune boller og sagt tak for en dejlig dag over den højeste stak pandekager, jeg har set i mit liv.

Vi har klippet julekort og tegnet stjerner og ryddet op halvtreds gange i døgnet og været ude ved Voderup Klint, hvor vinden stod så stejlt mod kysten, at børnenes råb blev overdøvet af bølgernes voldsomme, rytmiske brusen.

Vi har siddet tæt i sofaen om aftenen, os tre voksne, og vidst med sikkerhed at den slags aftener kan vi aldrig få for mange af, end ikke nok, så vi skal nyde dem,  se hinanden i øjnene, holde i hånd.

Jeg er så velsignet, at jeg elsker mange meget. Jeg er så velsignet, at de mennesker jeg elsker aller højeste, har jeg tæt på mig, lige i mit hjerte, midt i mit liv. Min familie.
Min mor fødte en bror og en søster til mig, og dermed var mine to bedste venner med mig siden begyndelsen. Aldrig har vi været andet end hinandens forlængelse i dette liv. Aldrig har vi tvivlet, frygtet eller forrådt vores indbyrdes bånd.

Jeg er så velsignet, at jeg har alle disse mennesker; mine søskende, mine børn, min mand, mine nærmeste venner og flere endnu med mig gennem livets åndedrag. En håndfuld af dem er jeg overbevist om, at jeg har vandret med før: Vi vender tilbage sammen igen og igen, forbundne i vores sjæl. Det er, hvad jeg tror.

Kærligheden er ubegribelig.

Jeg prøver at leve, så der er mindst muligt at fortryde, når jeg en dag skal her fra.

Lige nu er det kulsort udenfor, natten falder på, og Kristian ligger inde på stuegulvet, og lytter til den vildeste, livgivende musik med en gruppe kvinder fra Polen, som synger ur-sange fra det feminine dyb. Min søster sidder ved siden af ham, og lytter med. De to har deres eget venskab, deres egen forbindelse, og det i sig selv er en velsignelse for mig.

Tidligere i dag købte vi de sidste julegaver for i år: Nøje udvalgte er de; udpeget af os alle sammen til nogen, som vi skal være sammen med i den kommende weekend, når vi fejrer Junos fødselsdag.

For på mandag fylder familiens lille fakkel, min evige lysbærer, to år og jeg ved nu, at det er magisk at have et barn, som er født i julen. I denne hjerternes tid står hun med os, når vi fejrer hendes årsdag, og hun er en funklende, rolig, tillidsfuld stjerne på mit livs himmel.

Vidste du, at ifølge ældgamle skrifter, er vi nu i gang med julens tolv hellige nætter, som starter Lucia-aften, og fortsætter til juleaften? Med hver af disse aftener følger én af tolv energier, som formuleres i sætninger, der hver især har rod i et af de tolv stjernetegn.
Sætningen til indeværende døgn, den 16.-17. december, lyder således: Jeg ser, og når øjet åbnes, er alt lys.

Jeg kan ikke komme på noget, der er mere beskrivende for mit liv lige nu.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

11 Kommentarer

 • SVAR

  Sikke en dejlig sætning at tage med mig ind i min fødselsdag, på søndag d.17.december. Den føles på mig som en opfordring. Én jeg vil tage imod.Rigtig God Jul ♡

  • SVAR

   Og rigtig glædelig fødselsdag til dig ❤️

 • SVAR

  Kære Maj My.
  Tusind tak for en livsbekræftende blog. Hvor skriver du dejligt! Jeg suger til mig af al din inspiration. Du er et menneske der spreder de fineste ringe i vandet.
  Jeg har lige lyttet til de polske sangerinder. Det er virkelig smukt og urkraften taler direkte indbo mit (jorde-)moder-hjerte.
  Kender du færøske Eivør Palsdottir?
  Ved ikke om linket her til Trøllabundin virket:
  https://youtu.be/wsl-KHGe4Kk

  Kh Heidi

  • SVAR

   Kære Heidi,

   mange tak for dine dejlige ord.
   Du kan tro, jeg kender Eivør. Hun er skøn – og min svigerfar har bygget hendes smukke shamantromme 🙂
   Knus og glædelig jul

 • SVAR

  Jeg er simpelthen så nysgerrig på de andre dages sætninger, for Junos er så fin.
  Kan du pege mig i en retning?

 • SVAR

  Dejligt indlæg:) Jeg har mange mennesker jeg gerne vil nå at se, og er helt stresset over ikke at se alle nok. I stedet for at have dårlig samvittighed, vil jeg i fremtiden tænke det på din måde “jeg elsker mange meget”, for det er da noget man bør glæde sig over, fremfor at stresse.

  • SVAR

   Jeg har også mange relationer, som jeg kunne/burde/skulle se mere. Men det er ganske enkelt ikke muligt. Hvis det var, ville jeg gøre det.
   Hvorfor er det ikke muligt? Det kan være, fordi jeg har små børn, og min tid er rigeligt fyldt ud af dem. Det kan også være, fordi jeg har brug for en stor del alenetid, fordi det er sådan, jeg lader op. Det kan være, fordi der uanset hvor vidunderlige mine dejlige venner og familie er, så er der en grænse for, hvor mange jeg kan have en tæt og hyppig kontakt til.
   Jeg har indset, at jeg ikke kan ses ofte med alle dem, som jeg egentlig ville nyde at være tættere på. Jeg har indset, at der er en lille gruppe af mennesker, som jeg må sætte før alt andet, hvis ikke min indre balance skal ryge ud af vinduet.
   Og så sender jeg kærlighed til alle mine elskede, så tit jeg kan. Og ofte er det slet ikke tit, men det er oprigtigt.

 • SVAR

  Shiiiiit – du er så VILD!! Når jeg bliver voksen vil jeg være ligeså dygtig med ord som dig <3

  • SVAR

   Årh, hvor er du skøn. Tænk at du skriver sådan til mig, ordkløver ❤️

 • SVAR

  Tusind tak for musik-anbefalingen. Jeg har lyttet til dem hele dagen – det er så magisk, dybt og livgivende. <3