Jeg holdt tre foredrag i går – og det gik super godt (det må man godt sige selv, ik?)

“Det svære er, at man skal være adskilt fra sine børn for at fortælle om adskillelsen”, konstaterede en kvinde med sin søn på armen, da vi talte sammen efter mit foredrag i går eftermiddag. Jeg havde netop sagt, at jeg glæder mig til at komme hjem i dag. Men også at jeg ikke ville være mine foredrag foruden.

For mig er livet i disse år en balance. Måske er det sådan for alle og hele livet igennem?
En balance mellem at være stille og kommunikerende og en balance mellem at være hjemme og ude.
Jeg synes, hver eneste element bidrager til det, jeg gerne vil med mit liv: Jeg vil gerne give mine børn en nærværende og tryg opvækst, og jeg vil gerne fortælle om de erfaringer, jeg gør mig undervejs. Jeg vil gerne have lov til at være stille og indadvendt, men jeg kan ikke fungere uden samtidig at være det modsatte.

Onsdag formiddag fik vi besøg af en journalist og en fotograf fra Dagbladet Information hos os på Ærø. De var søde begge to, og vi havde en dejlig dag, selvom de var der. Sådan skriver jeg, fordi det ofte kan være lidt anstrengende at have journalister på besøg, når man har et par børn, som bliver anspændte af den slags, men de var så nemme at have besøg af, at vores dag var ret almindeligt og fin.
Om aftenen skulle jeg holde foredrag i Svendborg, og jeg fulgtes med de to fra Information på færgen, og kunne lige svare på et par sidste spørgsmål dér uden afbrydelser fra børnene. Så videre til foredrag i Svendborg (hvor der som det eneste sted endnu, var omtrent lige så mange mænd til stede som kvinder – Sydfyn ftw). Jeg løb fra foredraget til togstationen, og rejste mod København, tjekkede ind på hotel guldsmeden (et vanernes menneske er jeg trods alt på nogle punkter), og faldt omkuld.

Og så i går var det min helt store foredragsdag: Tre foredrag mellem kl. 10 – 21, og jeg havde været nervøs for, om jeg kunne holde energien hele vejen igennem, men jeg synes, det sidste foredrag gik lige så godt som det første, og det i midten, der havde gjort mig nervøs på forkant, fordi det var i en ret stor teatersal, og der var solgt 100 billetter, var også en god oplevelse.
Foredrag er sådan en helt klassisk personlig-præstationsting, hvor man i minutterne inden tænker: “hvorfor udsætter jeg mig selv for det her?”, og efterfølgende føler, at man er vokset både af succeserne og af de ting, man gerne ville have gjort bedre, og sådan bølgede jeg rundt hele dagen i går, mellem spænding og lettelse og tvivl og stolthed, og det var på mange måder en vidunderlig og vild dag.
For mig kan hele oplevelsens ekko af et foredrag skifte lyd, hvis der kommer nogen op bagefter, og siger tak, eller hvis flere skriver til mig efterfølgende, at det var en god oplevelse. Det føles bekræftende med den anerkendelse, når man står fuldkommen eksponeret ovenpå at have givet så meget af sig selv, og i går var der mange, som både kom hen til mig, og skrev i timerne efter. Og ved I hvad? Der kom fire mænd til foredraget i aftes, hvis kærester alle havde været af sted tidligere på dagen. Mænd, som stillede gode, væsentlige spørgsmål, som lyttede opmærksomt og med al tydelighed viste os, at denne udvikling (“omsorgsrevolutionen”, som det så fint kaldes), breder sig dag for dag.

Nu sidder jeg på toget hjem, og tænker “så er det klaret!” -I ved: Man har set frem til noget, og været spændt, og pludselig er det forbi, og jeg øver mig i bare at være uden at gøre en helt masse. Jeg glæder mig til en stille uge med min familie, før jeg igen stiller mig blandt en gruppe mennesker, og skaber mulighed for personlig udvikling og indsigt på mit retreat i næste weekend.

Jeg har ikke pt. nogen billeder fra i går, men Dagbladet Information var med ved mit ene foredrag, så der kommer en artikel i løbet af nogle uger med interview med mig og reportage fra Ærø samt reportage fra foredraget og interviews med nogle af deltagerne.

 

****** her er nogle af de beskeder og kommentarer jeg modtog i løbet af i går:

“Hej Maj My. TAK for i dag. Min veninde slæbte mig med, og jeg var super nysgerrig på dit foredrag. 2 timer senere var jeg total rundt på gulvet, over hvor meget du havde rørt og sat i gang inden i mig. Wauw! Det er ikke tit, jeg oplevet at blive SÅ fanget og opslugt af noget/nogen! Jeg kørte direkte fra dit foredrag ned til min mands kontor og sagde: Vil du ikke nok tage ind til det her foredrag i aften, det tog total røven på mig”

“Tusind tak for i dag! Det var SÅ inspirerende. Både min kæreste og jeg er klar på mere af det, vi allerede er på vej til at skabe: Frihed, indre glæde og nærvær – og måske en dag børn.”

“Hej Maj My -jeg vil bare sige 1000 tak for et virkelig godt foredrag. Det satte virkelig nogle tanker i gang herhjemme.”

Kære Maj,
Mange tak for et meget inspirerende og tankevækkende foredrag her til aften. Jeg kunne have stillet 400 spørgsmål, men tænkte, at det var lige i overkanten.”

“Kære Maj My,
I går deltog både min veninde og jeg i dit foredrag om formiddagen, og begge valgte vi at sende vores mænd din vej kl. 19, for du ændrede vores kerne!”

“Fantastisk foredrag – Tusind tak fordi du gav både mig, men også min mand, som var til foredraget i aftes, en helt masse at tænke på og snakke om, og lagde kimen til forandring i os.”

“Tak for et virkelig skarpt og inspirerende foredrag. Dine journalistiske evner er ikke at kimse af.”

“Jeg har netop været til foredrag med Maj My, og mit hjerte jubler, for her står en kvinde, som udlever alt det, mit hjerte også kalder på. Det er en kæmpe glæde at møde denne genkendelse, og min krop sitrer af energi.”

“Jeg vil bare sige tak. Det var det mest inspirerende foredrag, jeg kan huske jeg har været til. Jeg håber inderligt, at du kommer til at gøre meget mere af den slags. Jeg kunne lytte til dig i timer. Du er sød, sjov, helt ægte, meget klog og virkelig bare godt selskab. “

 

P.S. Se de opdaterede datoer for foredrag – der er netop i går kommet billetlink til foredraget i Aarhus den 7. januar.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

8 Kommentarer

 • SVAR

  Kære Maj My.
  Kommer du mon til Sydjylland(gerne tæt ved Esbjerg) på et tidspunkt? Jeg ville elske at komme til et af dine foredrag, men pt er det lidt uoverskueligt med for lang transporttid. Jeg synes du er super inspirerende og dine indlæg rør mig ofte.

  • SVAR

   Kære Lene,
   Tak fordi du spørger!
   Jeg vil så gerne komme til snartsagt alle steder, og jeg oplever, at flere og flere skriver, og spørger. Men det kræver, at man enten prikker sin lokale bibliotekar eller en lokal forening på skulderen og siger: Hende her skal I invitere! – eller at jeg snart får mig en booker, for pt. kan jeg ikke helt se mig ud af selv at skulle stable det på benene? 🙂

 • SVAR

  Jeg ville så gerne have været til et af dine foredrag i København, men jeg har social angst, og jeg kom derfor aldrig afsted, selvom min kæreste prøvede ihærdigt at sætte det i stilling. Øv. Men næste gang kan det være, jeg kommer. Indtil da vil jeg fortsætte med at læse din blog. Tak.

  • SVAR

   Kære du,
   Jeg er ked af at læse om din angst. Er der noget, sådan én som jeg kan gøre for at tilpasse arrangementet dine behov? Hvad hvis du kan sidde lidt afsides, for dig selv. Eller hvis jeg snakker med dig i fem minutter forinden og forsikrer dig om, at alt er okay? (det er jeg god til)
   Jeg håber, det lykkes dig en dag. Kh

 • SVAR

  Jeg havde billet til foredraget om eftermiddagen, men min yngste fik feberkramper, så vi røg på hospitalet i stedet. Vildt skræmmende. Jeg håber meget du kommer og holder foredrag i Kbh snart igen.

  Kh Charlotte

  • SVAR

   Kære Charlotte,
   hvor lyder det voldsomt. Jeg håber, din yngste er okay igen?
   Næste gang jeg kommer, kan du bare give lyd, så får du en fribillet.
   Mange kærlige hilsner, MM

   • SVAR

    Ej hvor er du sød. Så gemmer jeg da billetten hun har det heldigvis bedre, men det var virkelig voldsomt. Håber aldrig det sker igen>

    • SVAR

     Puha, det lyder så slemt – jeg er ked af, at I skulle have den oplevelse.