Kærester før far

“Havde du kærester før far?” spørger børnene indimellem, og ja, det havde jeg, og det fortæller jeg gerne om. Måske det er derfor, de bliver ved med at spørge.

Jeg forklarer, at både Kristian og jeg havde andre kærester i årevis, endda. At vi havde været forelskede og hjerteknust, i tvivl og teenagetossede; og så mødte vi hinanden, og det hele faldt på plads. Helt ærligt.

Jeg siger, at jeg mange gange i mit liv har følt, at jeg vidste, præcis hvor jeg skulle hen og så – bum! – har alting ændret sig, indimellem på et splitsekund, og jeg er endt et ganske andet sted. I tidens løb har jeg grædt over meget, som jeg glæder mig over i dag, og jeg indrømmer gerne, at jeg ikke altid ved på forhånd, hvad der er bedst for mig. “Det er derfor, man skal mærke efter tegnene i maven, eller hjertet,” siger jeg til børnene, og “ja, ja,” svarer de fra bagsædet; den remse har de hørt før. For det er sådan, jeg navigerer i livet nu; ved at mærke efter, have tillid og hoppe ud i det, og jeg håber, de forstår. At de kan se, at det virker.

“Og hvis du virkelig ønsker noget, så går hele universet sammen for at du kan få dit ønske opfyldt,” som Paulo Coelho skriver i Alkymisten. Men kun hvis vi følger tegnene.

Det var sådan, jeg endte med at få ham Kristian, ved at mærke efter og turde tro på det gode. Og jeg siger til mine børn, at jeg har været så ked af det i mit liv, at jeg troede, jeg aldrig ville blive glad igen, og at hver gang, uden undtagelse, er der alligevel sket noget, som gjorde det hele godt – ofte endnu bedre end før.

En aften sad vi alle seks og spiste aftensmad, og jeg tror, at det med skilsmisser har fyldt i Storms tanker, for en del af hans kammerater bor skiftevis hos deres mor og far, så han sagde, lidt forsigtigt:

“Jeg ved godt, at du er vild med far, men hvad hvis du mødte en mand, der var lige så sød som ham, og som også kunne TRYLLE?!”

Først grinede jeg, og det gjorde Storm også selv, og så beroligede jeg ham ved at sige, at det kan hans far da også. For jeg ved, at det vi har sammen, han og jeg, det er ægte magi.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

6 Kommentarer

 • SVAR

  Så rørende dejligt❤️

 • SVAR

  Kunne ikke være mere enig

 • SVAR

  Åhr hvor fint., hvor er han skøn ham Storm. Jeg tror fuldt ud på de vise ord Paulo Coelho ytrer i Alkymisten. Selvfølgelig er det sådan det fungerer.. LIVET❤️. Jeg har selv altid holdt meget af citatet fra den lille prins; kun med hjertet kan man se rigtigt. Det væsentlige er usynligt for øjet❤️

  • SVAR

   > Ja, hvor er det sandt. Det er dejligt med de ord, der fungerer som ledestjerner gennem livet.

 • SVAR

  Elsker dine små historier fra hverdagens tummerum, har tidligere – med stor fornøjelse, læst dine indlæg i Fyns Amts Avis, hvilket jeg har savnet.
  Er derfor super glad for nu, at kunne følge dig og dine skønne tanker om hverdagens små og store begivenheder her på bloggen. Glæder mig hvergang til hvad du nu har på “tapetet”
  Tak for det til dig og din skønne familie.

  • SVAR

   > Tusind tak for dine dejlige ord. Det er brændstof på mit skrivemaskineri 🙂