Lige om lidt overrasker jeg Kristian (Shhh..!!)

Hey! – Shhh! I må ikke sige noget!

I dag har Kristian og jeg tre års bryllupsdag. Og, nej, nej, vi behøver ingen applaus, kærligheden er rigeligt i sig selv. Sandheden er, at vi konsekvent glemmer den slags dage. MEN i år har jeg netop ikke glemt vores bryllupsdag. Tværtimod (eller, det passer faktisk ikke helt, for i første omgang havde jeg bestilt min overraskelse til den forkerte dato, men det blev jeg heldigvis opmærksom på, og så flyttede jeg den…)

Om lidt, når vi sætter os om et tidligt morgenbord, fortæller jeg ham, at han lige skal pakke sin tandbørste og en smule tøj, for i aften skal vi overnatte på Hotel Stella Maris i Svendborg.Vi har været der før, og Stella Maris er et skønt sted med tykke gulvtæpper, store vinduer, overdrevent god mad, kort til stranden, lige ved skoven og så videre.
Det kommer til at lyde sådan her: “Hey, honey! Hvilken dag er det i dag?” og så ser han helt forvirret ud, og der går lige lidt tid, og så siger jeg…”hmmm, den 17. maj. Hvad er det nu…” Og på et tidspunkt falder tiøren, og så får vi ellers travlt, for han skal pakke, og vi skal med færgen klokken 7:35, for skæbnen ville, at vi er blevet inviteret til et spændende møde vedrørende vores arbejde med udsatte unge, så vi skal være på Langeland klokken 9:30 for at holde et oplæg. Og det er egentlig så fint, for så skal vi da ud af døren, og klokken 11 kan vi med lidt held stille vores tasker på hotellet, gå en tur i skoven, spise frokost og påbegynde vores 24 timer i kæreste-heaven.

(min svigermor er her, og har Juno hjemme i dag, og vores gode veninde herovre kører de andre hjem efter børnehave og skole, så ungerne er der også styr på).

Shit, jeg glæder mig.

Men lad mig da også lige sige et par ord om vores bryllup, som jo faldt på denne dato for tre år siden; otte år og tre børn inde i vores parforhold. Det var et fantastisk bryllup. Det tør jeg godt sige, også selvom det var mig, der holdt det. For nogle af gæsterne var det ligefrem livsomvæltende. Vi holdt det over tre dage på Ærø, og vores ønske om at skabe en kærlig boble af fællesskab, intimitet og skønhed lykkes til fulde, fordi alle 80 gæster bidrog med deres nærvær og kærlighed. Alle omfavnede øen, rammerne, fællessangene, tarotkort-læseren og alt det andet.

Vi startede fredag med fælles færgetur, champagne og så en quiz om Kristian og mig. Da vi gik ned mod Badehotellet i Ærøskøbing, var der allerede en boblende stemning af forventning og glæde.

Samme aften fik alle gæster mulighed for at få læst tarotkort af en dygtig tarotmester, og vi var på en trommerejse for et møde et dyr i skoven, som kunne fortælle os om vores sted i livet. “Jeg mødte en ræv?” – “Jeg mødte en tæge?” “Jeg mødte en lille fugl!” lød det over hele salen, og der blev snakket løs til klokken meget sent. Det med kortene var så populært, at tatotmesteren, Claus, måtte læse videre den næste morgen lige indtil vielsen.

Og ja, lørdag: Morgensang i bragende solskin i haven foran Badehotellet. Vielse efterfulgt af hornorkester ned gennem brostensgaderne. Musik og dans i haven med bryllupskage og optog. Middag: De mest udsøgte taler og indslag. Kristian havde skrevet en sang og sendt omkvædet til alle gæsterne flere uger i forvejen, så pludselig sad alle og sang med på “Maj, Maj, Maj, Maj, du er dejlig!” Det var det vildeste. Min fætter kom op til mig bagefter, og sagde: “Du har aldrig set smukkere ud, end i det øjeblik, da du forstod, at vi alle sammen sang om dig.” Vi sendte lysende lanterner over himlen mod fuldmånen, og dansede natten væk.

Min kjole er syet af dameskrædder Susse Thorseng Lærche, som har salon både på Fyn og i København. Den er faktisk en sart grå, og silken er i lag på lag på lag. Broderierne er af den enestående Thomas Sjølander og designet særligt til lige netop den.

Næste morgen spiste vi morgenmad sammen, og flere havde lyst til bare at blive. Vi tog glade hjem til Svendborg, velvidende at det var vores plan at flytte til Ærø.

Det gjorde vi et år senere.

Camilla Jørvad, som jeg har nævnt før herinde, er en eminent fotograf.  Intuitiv, knivskarp, bare dygtig. Og vildt nok bosiddende på Ærø. Hun fotograferede hele lørdagen, og delte mange af billederne på sin blog.

Senere blev en del billeder også delt i et prisvindende norsk bryllupsmagasin. Det kan man se online HER

Nå, men nu vil jeg gå ind og overraske ham.

(Ved I, hvor vildt det er at lykkes med en overraskelse i vores hjem? Det er nærved uhørt! Sidste år havde jeg købt en cykel til ham i fødselsdagsgave, og da den ankom med fragtbil, fik jeg hele familien til at gemme sig på et værelse. Men ak, én af ungerne kiggede ud af et vindue, og så mig bakse med cyklen, og fortalte det til sin far. Samme jul havde jeg iøvrigt afsløret min egen julegave fra Kristian, fordi han havde købt den fra en fælleskonto. Det var en symaskine, som er blevet brugt nøjagtig lige så hyppigt som Kristians cykel, nemlig: Én gang..)

Ej – nu går jeg! Jeg har sommerfugle i maven!

Hvordan var jeres bryllup? Eller drømmene om det? Og har I været til et bryllup, som gjorde særligt indtryk (og hvorfor gjorde det det?)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

16 Kommentarer

 • SVAR

  Det er så dejligt at kunne overraske dem man elsker! Jeg håber i får et fantastisk døgn sammen…
  Sidst vi havde bryllupsdag var Villads hos sin faster og vi tog et døgn med masser af snak, søvn(!!), god mad og gåture. Det var skønt!

  Da vi blev gift var det med den allernærmeste familie – vi var 8 i alt og den eneste grund til vi var så mange var at min mand ikke helt ville være med til min plan om kun os to og to vidner. Det var en helt igennem hyggelig dag hvor jeg havde lavet lækker mad og vi bare havde ro til at snakke. Bagefter tog vi i sommerhus midt ude i en skov og tændte brændeovnen (vi blev gift i december) og talte om alt det livet nu kunne byde os.
  Vi blev gift på min mormor og morfars bryllupsdag, de havde været gift i 64 år da min mormor døde et par år inden vores bryllup. Min (fantastiske) mand havde valgt at der skulle orkideer i min brudebuket fordi det var min mormors favorit og han vidste at hun var savnet ekstra meget den dag.

  Egentlig har det at blive/være gift aldrig været noget der har haft værdi for mig. Jeg har altid tænkt at hvis jeg engang skulle giftes skulle det være for at sikre hinanden og eventuelle børn. Nu nyder jeg at det giver os en ekstra anledning til at gøre noget særligt for hinanden men dagen har også fået større værdi fordi vi ved vores søn blev til på vores 1 års bryllupsdag 🙂

  • SVAR

   Kære Anne-Dorte, det lyder som et meget fint og intimt bryllup, I holdt. Hvis vi skulle giftes nu, ville vi også gribe det anderledes stille an, tror jeg. Men jeg glæder mig alligevel over den fantastiske fest, som vi fik dengang. Det var i høj grad Kristian, som ville fejres på den måde – med mange mennesker og højt til loftet. Ægteskabet har heller aldrig været et mål i sig selv for mig. Men jeg glæder mig over, at vi fulgte hans ønske, også fordi jeg endte med at bestemme en del alligevel 😉 😀

 • SVAR

  Jeg tror sjældent, jeg er blevet så bevæget og inspireret af billeder som disse (jeg lurede lige alle billederne fra linket)! Hvor er de fantastisk smukke, og hvor virker hele jeres ‘tema’ for begivenheden velovervejet, nærværende og essentiel. Jeg lod mig rive med, og de afspejler så megen kærlighed, at jeg nærmest kunne mærke det på denne side af skærmen. Sikke nogle dejlige minder I har.
  (Nu får jeg også helt lyst til at blive gift) 🙂

  Hav et dejligt kærestedøgn.

  • SVAR

   Kære Laura, tusind tak for din vidunderlige kommentar. Den blev jeg så glad for! Tak <3

 • SVAR

  Sikke en masse skønne billeder. Det ser d til at have været nogle helt igennem skønne dage 🙂

  Jeg har aldrig været gift, skal aldrig giftes og har aldrig drømt om at blive gift. Det er vist bare ikke mig. Men gad helt sikkert godt med som gæst til et bryllup som jeres – det ser helt fantastisk ud – den gode stemning – ja vel nærmest magiske stemning – lyser ud af billederne.

  • SVAR

   Ja, det var helt magisk. Jeg glæder mig meget over, at vi fik den oplevelse. Skulle vi giftes i dag, blev det en helt anden fest, og jeg er glad for, at den havde den form, som den havde. På sin vis var det nok et værdigt farvel til det liv, vi havde levet indtil da.

 • SVAR

  Bliver simpelthen så rørt over din beskrivelse af jeres bryllup. Jeg er egentlig ikke særlig romantisk, sentimental eller bliver voldsom følelsesladet over noget jeg læser eller ser. Men her på mine “gamle” dage og 3 børn senere, så er der altså sket noget med mig og mit følelsesliv og mange af dine skriv gør noget ved mig. Så tak <3
  Og hvem ved – måske Morten tør kaste sig ud i at fri til en der altid har sagt at "gift er noget man tager for ikke at blive det"

  • SVAR

   Hej Jeanet, åh, jeg bliver også rørt over den slags, når det lige rammer helt rigtigt. Hvis du vil have ham på knæ, må du hellere modificere dit ordsprog og fortælle ham, hvad du drømmer om 😉 Og tak for dine dejlige ord.

 • SVAR

  Som de/I andre også skriver her i kommentarfeltet, bliver man da helt varm om hjertet af både billederne og beskrivelsen af jeres bryllup. Det, der gør mig allergladest, er nok, at samhørigheden imellem jer og jeres gæster stråler, som den gør. Det er vist en sjældenhed. Godt at I sætter pris på den og fejrer de tre år med en dag i tosomhedens tegn. Tillykke, selvom I ikke har brug for det 🙂

  Og nå ja, hvor er du dog sindsygt smuk i den kjole. Du ligner jo en engel – en lækker engel 🙂 Og de der sko. Fine! Når/hvis jeg skal giftes, skal det også være i flade sko. Eller i bare tæer. Og så skal det holdes i august, for jeg elsker sensommeren. Min kæreste friede faktisk for ca. 11 år siden, men siden har vi haft alle mulige undskyldninger (både gode og dårlige), så vi har aldrig fået holdt brylluppet.

  • SVAR

   Kære Pia, tusind tak for din vidunderlige besked. Hvornår skal I giftes, får jeg lyst til at spørge? Måske er I ved at være klar? Jeg var så glad for at blive gift i mine fine små ballerinaer – dagen forinden havde jeg stiletter på, men til mit bryllup ville jeg være aldeles fri. Fri til at danse og gå rundt uden at tænke mig om. Kjolen er et sandt mesterværk (jeg har den endnu til min søster). Den er syet af dameskrædder Susse Thorseng Lærche og broderet af Thomas Sjölander. Silken er faktisk en sart grå, og så er der lag på lag på lag af den. Kristian syntes, jeg lignede en elver, og så var min lykke gjort. Vi levede højt på den fest længe; og flere gæster ringede i ugerne efter og sagde, at de havde svært ved at finde sig til rette i hverdagen igen. Der var enkelte, som tog afgørende beslutninger for deres liv i dagene umiddelbart efter. Tænk hvad samhørighed kan gøre ved os.

 • SVAR

  Min mand og jeg holdt 1 års-bryllupsdag her i weekenden. Vi havde simpelthen bare et drømmebryllup – selvom det ser ud til, at jeres maj-vejr var bedre end vores. Jeg var gravid i 8. måned, så det var en helt afslappet dag med vielse om formiddagen og fest på gårdspladsen om eftermiddagen. Det var enkelt, hjemmelavet, uformelt og fyldt med kærlighed – med gæster fra nær og fjern, sammenskudsgilde, isvogn, bryllupsdans på brostenene omkring kl. 18, og så bål og snobrød som afslutning. Jeg fødte vores søn seks uger senere, så i lang tid druknede minderne om dagen i den første babytid, men her op til bryllupsdagen har jeg elsket at se billeder og tænke tilbage på dagen og de sidste ugers hektiske, graviditetshormonelle forberedelser.

  Jeg håber, at I har haft en skøn, skøn kærestedag!

  • SVAR

   Det lyder som et helt fantastisk personligt, nærværende og romantisk bryllup. Stort tillykke med etårsdagen for nylig – og godt at I fik taget billeder, så du nu har mulighed for at drømme dig tilbage til den dag, som gik forud for det næste store kapitel i jeres liv.

 • SVAR

  Hvor ser det vidunderligt ud <3
  Det lyder som det helt perfekt bryllup!
  Håber I har haft en dejlig bryllupsdag 🙂

  • SVAR

   Tusind tak. Både den ene dag og den anden var skønne, og vil sent blive glemt 🙂

 • SVAR

  Både billederne og beskrivelsen af jeres bryllup er så rørende! Håber I nød turen i kærestehimlen <3

  • SVAR

   Tak, søde du. Det gjorde vi. Både nu og dengang <3