Når jeg skriver, er jeg glad

image
Jeg har elsket at skrive, siden jeg var barn, og mit skriveri har antaget mange former gennem årene. Først var det noter i en lille dagbog, sidenhen stile, og som 19 årig kom jeg ind på Journalisthøjskolen i Aarhus. Der gik syv år, før jeg blev færdig med den uddannelse, og mon ikke jeg kommer til at fortælle om hvorfor her en dag, men fælles for det hele er, at jeg aldrig stoppede med at fælde mine tanker ned på papir.

Jeg har arbejdet på et dameblad i København og et dagblad på Fyn; jeg har skrevet tekster til ét af de første sociale medier, da jeg boede i New York, og jeg har ghostwritet biografier og redigeret fagbøger, men senest (!) har jeg under min barsel skrevet en roman – min helt egen – og det er det bedste, jeg nogensinde har gjort. For nogle uger siden afleverede jeg med krydsede fingre og en stille bøn mit livs første rigtige manus til et forlag, og straks efter gik jeg i gang med at skrive et nyt. “Det kan vist ikke være anderledes,” tænkte jeg lettet, da jeg forstod, at jeg ikke kunne stoppe, nu jeg var i gang. Jeg tror, jeg kommer til at skrive bøger, til jeg dør. Men hvem ved, om tiden er nu. Det vil tiden vise..

Pludselig ved jeg altid, hvad jeg helst vil, når børnene sover. Pludselig går jeg rundt i en osteklokke af idéer. Jeg har fået adgang til at nedfælde hidtil ukendte skæbner, bo hvor end jeg vil og fortælle om det hele med netop de ord, der falder mig ind. Og dét ønsker jeg for alle: at de finder deres inderste drøm, og følger den. Det er dér, lykken ligger.

Men jeg nu har jeg også en blog, hvor jeg vil nyde at skrive fremover. Det er noget, jeg har taget tilløb til i flere år; Jeg har sågar haft samme webadresse før, men jeg lukkede siden, næsten før den kom i gang. Jeg var i tvivl, om jeg havde nok på hjerte. Og om nogen vil læse med. Sådan har jeg det ikke mere. Nu kan jeg ikke lade være, og jeg vil skrive herinde, når alt det andet og børnene tillader det, men kun når jeg har noget på hjerte. Jeg lover ikke at skrive bare for at skrive, og derfor bliver det heller ikke de to indlæg om dagen, som jeg kan se, at de helt seriøse bloggere sigter efter. Så meget spændende har jeg ikke at bidrage med. Og der er jo også romanen, som sagt.

Har I noget, I elsker at bruge tid på? Noget, som tænder et lys dybt inde?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

6 Kommentarer

 • SVAR

  Ingen der kender dig kan være i tvivl om at du har noget – og nok – på hjerte. Og jeg er heller ikke i tvivl om at mange vil have lyst til at læse med. Ingen andre skriver som du, min ven.
  Og for øvrigt skønt “logo” du har fået malet dig og dejligt bio billede af smukke dig.

  • SVAR

   Ha! Så bobler jeg rundt med et stort smil efter at have læst din kommentar. Tak, søde søde Camilla.

 • SVAR

  Maj My – du er helt ny, og jeg er meget glad for, at jeg kan følges med dig. Jeg elsker som du, at skrive og lader mig hurtigt rive, med ud af en tangent og forsøger sjældent at være for stringent, det er der min leg er bedst. Jeg elsker ord og tanker og jeg læser dine og ser dit hjerte banker for selvsamme ranker. Jeg har savnet hudløs ærlighed om hverdagsliv, skyggeliv og livets uransagelige tvivl. Så tak at du deler, det er dét, jeg med denne kommentar meddeler. Jeg har ikke offentliggjort min blog endnu, men har som du længe ville, gjort, slettet, forsøgt, stoppet og hoppet og nu forsøger jeg igen. Jeg er ikke sikker på hvad jeg præcis vil med min blog endnu, men du inspirerer mig og det er jeg meget taknemmelig for. Så tak Maj My – for at springe ud, følge din drøm, lette fra kanten af den sikre brønd og søge lykken derfra, hvor den er smukkest, der hvor den kilder i maven. Det er et dejligt sted at være.

  • SVAR

   Åh, Sara. Tusind tak for dit fine poetiske skriv her. Jeg glæder mig til at læse din blog, og jeg glæder mig over, at du har findet min. Livet skal leves med sommerfugle i maven og vingerne bredt ud.

 • SVAR

  Hej Maj, jeg er lige gået i gang med din blog fra ende til anden 🙂 Og jeg kom til at tænke på, om din roman nu er udgivet og hvad den hedder? Beklager spørgsmålet, hvis det er besvaret et andet sted på bloggen. Rigtig god aften. Og jeg glæder mig til at fordybe mig i dine ord <3 /Annemette

  • SVAR

   Kære Annemette, du skal ikke beklage – jeg er blot glad for, at du læser med herinde. Velkommen til. Nej, desværre, får jeg lyst til at sige. Jeg er ved at samle tid sammen til at skrive den igennem igen. Og pludselig en dag er den ude, og så lover jeg, at jeg skriver om det herinde, for det vil glæde mig inderligt 🙂