Når man bliver nødt til at aflyse noget, som man har glædet sig (meget) til

Åh, det der med at skulle træffe en afgørelse mellem flere ting, som føles rigtige, men som bare alligevel ikke helt er det. Det der med syge børn, som i virkeligheden fortjener fuldt nærvær og i hvert fald ro, men som kolliderer med de planer, vi som familie havde lagt for længst. (Det der med at skulle mødes med min søster og hendes kæreste i København de få timer, de er hjemme fra Norge for at holde et møde, og så er børnene ganske enkelt stadig for syge til, at vi skal køre nogen steder. Jeg skulle også have været forbi Aller for at lave et interview med Femina om at prioritere sin tid, men det klarer vi over telefonen i stedet.)
Summa sumarum: Det tog mig timer i går at komme frem til at konklusion. Frem og tilbage mellem “Skal eller skal ikke tage til København” og frem og tilbage mellem lettelse og ærgrelse, når jeg traf først den ene og siden den anden beslutning.

Svaret lå hele tiden lige for, og min søster sagde det også: “Du ville fortælle mig, at jeg skulle blive hjemme i stedet for at fare rundt, når børnene er syge.”

Så det gør vi: Vi bliver hjemme, og vi tager endnu en sygdomsdag med højtlæsning, mange lure og en ganske simpel madplan. Og så snart alle børn er raske  af de dage, tager vi en stribe af de dage, som vi har mere brug for en noget andet, nemlig dage med struktur, overskud og overblik. Dage med besøg i kostalden fra morgenstunden, undervisning, kreative projekter og køkkenhave. Dage med brændekløver, chokoladekage og varm, lækker mad.

– men nu går vi jo også ind i påskeugen, og det er det tossede ved at hjemmeskole: Man mister fornemmelsen for ferier og helligdage og den slags. Vi er her jo bare. Men pludselig er alle andre også hjemme, og Storm har legeaftaler flere dage i træk, og det er helt overvældende med alle de gode tilbud og sjove timer som ligger og venter forude.
Påsken er en stor højtid på Ærø, og for en stund har alle andre tid, og vores kalender kan næsten ikke undgå at blive fyldt med aftaler om chokoladeæg og kaffe og boller og æggekogning på stranden. Vi skal også have anlagt årets grøntsagsbede på marken og kløvet mere brænde og sat håndtag på virkelig mange døre og og og, men noget siger mig, at en stor del af den kommende uge bliver det sociale. Det bliver snakke, gåture og forkælelse i form af god mad og samvær.

Hvad er jeres påskeplaner?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

12 Kommentarer

 • SVAR

  Ja, valget mellem flere ting man gerne vil er bundsvært og en balancegang uden lige…

  Normalt er vi på Ærø i påsken, men ikke i år da færgen til Als ikke sejler før til maj.

  Så vi bliver hjemme, ungerne har lavet legeaftale med vennerne og mere bliver det vist ikke til. Men det er også lidt rart.

  • SVAR

   Det lyder faktisk lidt rart, ja ❤

 • SVAR

  Jeg har ét dagplejebarn de her tre dage før påske, så vi hygger og tager på legepladsen med mine egne to yngste. De første par helligdage er mine børn hos deres far, så jeg har planlagt oprydning og rengøring selvom jeg ville ønske jeg skulle mødes med nogen og hygge. Alle ser ud til allerede at have andre planer.
  En af dagene eller to af dem, nok, skal min far og jeg bygge en væg mellem mit soveværelse og Villads’ værelse.
  Og så snart påskedagene er slut står den på fødegangsvagter…

  • SVAR

   Kære dejlige Malene – wow, skal du tilbage på fødegangen fra 1. april? Det var slet ikke gået op for mig. Og hvorfor har du ingen at hygge med? Det bliver mit hjerte ømt af at læse ❤

 • SVAR

  Gennem hele min barndom – og det meste af mit voksenliv – har vi kun haft én tilbagevendende tradition, og det er at finde påskereder påskedag, inkl. hyggelig påskefrokost (ofte udendørs, det sker så ikke i år!).
  Min stedmor er tysker og traditionen kommer fra hende, det har været en stor glæde for store og små at finde ægge-spor i hus og have fra den frække påskehare 😀
  I 2016 solgte hun min fødegård, mine små søskende blev spredt lidt for alle vinde, og derfor er traditionen midlertidigt uddød. Jeg satser dog på, at det genopstår næste år, om ikke andet vil jeg tage initiativ til det, da det er der, vi alle mødes (julefrokoster har aldrig været en ting i vores familie).
  Så i år deler vi den tradition med vores Ærø-familie i stedet for <3

  • SVAR

   > Og PS.
   Det der med at sige nej til ting det kender jeg alt for godt! Det bliver nok aldrig helt nemt, men når først man er begyndt at mærke efter de ting, så er det bare virkelig svært at gøre noget, som føles som en dårlig idé. Og i virkeligheden burde det blive new normal 🙂

   • SVAR

    Ja, det burde være new normal. Ofte synes jeg, det handler om valget mellem to ting, som mit hjerte begærer, men som strider imod hinanden, men der er alligevel ofte én løsning, som er mere rigtig.

  • SVAR

   Vi havde den dejligste dag i dag med vores skønne Ærø-familie. Tak for den meget veludførte æggejagt ❤

 • SVAR

  Jeg kender det så godt – den der vaklen frem og tilbage i tvivlen – i valget mellem to vigtige ting der udelukker hinanden. På den ene side, på den anden side. Og jeg kender de situationer hvor man jo inderst inde godt ved hvad der er det eneste rigtige at gøre – men alligevel ved man det ikke, før man ved det. Selvom man egentlig hele tiden vidste det.
  Hvor fantastisk med en søster der kender en så godt, at hun kan udtale ens hensigt, nærmest før man selv kan.

  Vores påskeferie kommer til at gå med en blanding mellem praktiske gøremål og samvær med gode venner. Og så håber jeg på stærk thai nudelsuppe, ild i pejsen, en familietur til Aarhus, karbads-alenetid til mor her, og gåture ved strand eller skov. Og lure. Men først og fremmest skal vi nyde ferietiden i vores lille familie-treenighed, og så skal der snakkes. For en vigtig beslutning står for døren – nemlig beslutningen om, om jeg skal forlænge min barsel, og hjemmepasse vores lille datter et år mere.

  • SVAR

   Hvor er det spændende. Jeg er så glad for, at I overvejer den mulighed ❤

 • SVAR

  Håber børnene snart er raske så I alle kan nyde påsken.

  Planerne for mig lige nu er en påskefrokost hos min mor lørdag, men ellers bare prøve at slappe af.
  Zorro har en legede som skal aftales nærmere.

  Og så vil jeg prøve at få ordnet nogle praktiske ting, bla i haven hvis vejret tillader det.

  • SVAR

   Tak – alle er ved at være raske her. Jeg håber, vejret bliver bedre, så du kan komme i haven.