Når man har travlt med noget godt

Dagen i går gik så hurtigt, at jeg ikke nåede andet end kvindekampen (altså et indlæg og et foredrag) og så de sidste forberedelser forud for Kristians og min camp, som vi tager hul på om få minutter, når færgen kommer i havn. Men hvis ikke jeg havde hastet fra det ene til det andet, skrevet på livet løs og snakket stolpe op og stolpe ned, så havde jeg uden tvivl brugt hvert eneste sekund på at tænke tanker om det retreat, som jeg glæder mig helt vildt til at afholde i efteråret. Faktisk kan jeg næsten ikke være i mig selv af ren og skær benovelse over den store interesse, som jeg oplevede, ovenpå min lille føler for projektet i tirsdags.
Ved I hvad? Mere end tredive har skrevet til mig, at de er interesserede i at høre mere, og jeg hoppede rundt hele dagen, hver gang min telefon sagde “pling!”, og råbte til Kristian i den anden ende af huset: “Én til! Og én til!” Jeg kan mærke glæden helt ud i fingerspidserne, lige præcis på den måde som man kan, når noget er meningen, og når noget bliver godt.

I de få øjeblikke i disse dage, hvor jeg har mulighed for at dykke ned i lange tankerækker om, hvordan det hele skal planlægges, tænker over den meningsfulde samtale, over øjenåbnende litteratur og den helt rigtige indgang til at få de emner ind i samværet, som kan inspirere til det liv, man drømmer om. Og når jeg så lander ovenpå vores camp efter weekenden, vil jeg tage hul på at tale med de mennesker, som skal hjælpe mig med overnatning, mad og så videre (en enkelt har jeg dog lavet aftale med allerede, nemlig desserten. Den slags er jo særligt vigtigt.)

Jeg forventer at slå to retreats op til efteråret: Ét for kvinder og ét for par. Begge weekender bliver først på efteråret, når temperaturen så småt daler, og enkelte blade flyver let mod jorden, men imens aftenerne stadig er lyse og eftermiddagene lune. Begge weekender vil have samme omdrejningspunkter: Fordybelse, meningsfulde samtaler, fællesskab, god mad og stilhed. Jeg håber, I vil med, også når der kommer flere informationer på, og jeg regner med at være klar til at kommunikere mere ud om 14 dages tid. Jeg ved allerede, at der bliver plads til omtrent ti deltagere per weekend. (Og jeg glæder mig, glæder mig, glæder mig.)

Men nu skal Kristian og jeg først på camp med en gruppe dejlige unge, som trænger til nogle gode input, og jeg ved, vi får fire dage med fede oplevelser, gode snakke, musik, tegning, højtlæsning og god mad. Der bliver køreture ud i landskabet, sang og grin og stile stunder med puslespil og akvaralmaling.

Men hvad skal I i dag? Jeg gad godt høre, hvor I sidder, hvad I drømmer om, hvad I skal lave de næste timer og hvilken slags te eller kaffe I drikker?

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

16 Kommentarer

 • SVAR

  Jeg sidder i København. Er jordemoder, men er pt. sygemeldt med stress. Drømmer om at flytte fra byen og komme ud og få jord under neglene! Måske på en ø;) så tak for en inspirerende blog! Det sætter helt klart tanker igang at følge jeres familieliv uden de faste 37t jobs.
  Og de retreats, du er ved at planlægge, lyder simpelthen så hyggelige! Skål i neskaffe for det:)

  • SVAR

   Skål i neskaffe! – og et kærligt pust i ryggen fra mig til dig om at mærke efter, aller dybest inde, og prøve at blive klar over, hvad du virkelig drømmer om. Det værste der kan ske, er, at man ikke tør mærke efter. Jeg håber, du kan komme med på retreat, når det bliver aktuelt, men indtil da vil jeg glæde mig over at møde dig her på bloggen.

 • SVAR

  Jeg hedder Maria. Lige nu nyder jeg en kop neskaffe med mælk, inden jeg skal på arbejde i den fritids- og ungdomsklub, hvor jeg er teatermedarbejder. Jeg drømmer om mit nye hus i udkantsdanmark med skov, strand og højt til loftet som min mand, mine to unger og jeg flytter ind i til maj. Tak for en dejlig ægte og inspirerende blog. God weekend

  • SVAR

   Hej Maria, det lyder som et skønt forår, I går i møde, men drømme der indfries og kærlighed nok til alle. Stort tillykke med det – og tak for dine ord om min blog. God søndag

 • SVAR

  Jeg vil gå en tur ved havet, drikke lun Hvid Tempel the i litervis (og derfor også rende utroligt mange gange på toilettet med en fyldt blære) og sidde foran min symaskine, som jeg trænger til at blive bekendt med igen efter en alt for lang pause. Det bliver så skønt. I aften vil jeg spise jordskokkesuppe med kartofler, sået og høstet af en helt særlig landmand på Ærø.

  Tak fordi du deler Maj. Det varmer og inspirerer og får min energi til at kilde i alle afkroge af min krop.

  • SVAR

   Åh, det lyder så dejligt. Min yndlingste til mit yndlingsmenneske <3 Tak for dig.

 • SVAR

  Jeg er klar til min middagshvil, som er nødvendig for mig. formiddagen har været god, eller rettere formidabel, for jeg har været i badeklubben, og dyppede mig ikke mindre end tre gange i Storebælt. Så skønt, efter at have været forvist fra det våde element alt for længe, fordi det der “overgangsalder-underliv” bare har drillet. God weekend.

  • SVAR

   Dejligt for dig igen at kunne komme i dit iskolde element. Jeg håber, det kan blive et fast punkt på dagen igen snart. God søndag.

 • SVAR

  Jeg ligger og ammer min søn, mens jeg får tiden til at gå med bloglæsning. Har lige drukket en kop kaffe med havremælk fra vores nespressomaskine. Jeg glæder mig helt ustyrligt til foråret, hvor vi skal flytte i kollektiv med søde familier i de smukkeste naturomgivelser. Jeg glæder mig til samvær, fællesspisning, grin, udeleg og overskud. Det bliver så godt.

  • SVAR

   Det lyder så vidunderligt, det alt sammen. Stort tillykke.

 • SVAR

  Hej Maj, jeg er på arbejde og tager lige en kort pause her på din blog, mens jeg drikke kaffe med mælk fra maskinen i køkkenet. Let, men ikke det bedste eller sundeste. Men ja – let. Jeg drømmer om mere hyggetid med mine børn – men er samtidig glad for mit arbejde. Lidt et dilemma føles det indimellem som … Din blog er som et lille frirum, hvor jeg kan læse og drømme mig ind i en anden verden 🙂 Kh.

  • SVAR

   Det dilemma kender jeg indgående, og jeg tager hele tiden små skridt i retning af at finde fred med, at jeg ikke kan klare mig med det ene (altså børnene). Jeg håber, I har nydt weekenden sammen.

 • SVAR

  Jeg drømmer mig ud i fremtiden, som er lys, tryg og meningsfuld og som giver mig en varm og summende fornemmelse i maven. Din stemme, dit skriv, har hjulpet mig på vej. Nu vil jeg hente mine to fugleunger – min kærlighed. Rigtig god Camp til jer begge 🙂

  • SVAR

   Kære Sara, du har meget godt i vente. Netop nu tager du skridt ind i dit eget lys, og der kan du stå resten af livet. Knus og kram til dig

 • SVAR

  Lige nu er jeg i Afrika, Angola i forbindelse med arbejde – langt fra vores skønne lille ø i det blå ocean, men så dejligt at jeg kan følge lidt med i ølivet igennem din herlige blog selv når jeg er langt hjemmefra. Læser stort set alle dine skriverier og nyder at følge med og at blive inspireret

  • SVAR

   Ih hvot det lyder skønt, Sara. Angola. Ahh. Varme, krydret mad. Jeg vil tænke på dig. Og tak for at du læser med.