Nu tager jeg på retreat (og på søndag skal du høre P1)

I eftermiddag starter mit første retreat i mere end et år, når ni kvinder kommer til vores lille ø for at være sammen med mig og mine dygtige hjælpere hele weekenden. Vi skal have frisklavet, hjemmedyrket mad; føre nærende og uforstyrrede samtaler; være musestille og helt uden internet; gå ture ved vandet; lave yoga, lære hinanden at kende og meget andet som åbenbarer sig i løbet af de to døgn.

Jeg glæder mig, og hele familien herhjemme har deltaget i forberedelserne, hvor der skulle graves jordskokker op og laves suppe; skrælles æbler og koges æblegrød, skæres græskar og laves endnu en suppe. Vi har kørt drikkevarer op i huset, hvor retreatet skal holdes, og vi har fundet mine yndlingsbøger frem, så de kan komme med.

Så nu er der blot tilbage at vente spændt, bage en stor bunke boller, møde alle de nye mennesker og lægge rum til en varm og tryg cirkel af tillid og håb de efterfølgende to døgn. Min opgave på retreatet er at skabe muligheder og inspiration, se indad og åbne op. Jeg er dybt taknemmelig over, at jeg står i denne rolle; jeg elsker at give plads til udvikling, sårbarhed og mod. Jeg elsker at få muligheden for at være fuldkommen nærværende og 100 procent mig selv i min interaktion med andre mennesker, som fortjener at blive set, forstået og løftet. Jeg er så glad for at være havnet netop her; på en plads, hvor jeg ved at være mig selv og tro på det jeg kan, har adgang til at skabe drømme, åbne døre og give ro.

Ej, jeg er sådan set bare virkelig glad for alt det gode der sker lige nu. God weekend til jer alle – ikke mindst på søndag hvor P1 sender en halv times udsendelse fra vores familie klokken 13. Det var den udsendelse, som en dejlig journalist, Signe Bjerre, var herovre og optage til for en måned siden, og de syv timers optagelser, hun havde med hjem, er altså med en vis anstrengelse blevet klippet ned til en halv, så jeg er spændt på at høre, hvor mange nuancer, der er gået tabt, og krydser fingre for, at vi lyder ikke kun skide søde men også (mest af alt, måske) relaterbare, selvom vi lever forskelligt fra de fleste.

God weekend!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

2 Kommentarer

  • SVAR

    Jeg har lige hørt udsendelsen på P1 i en sjælden stille stund, hvor min søn sov og min kæreste var på arbejde. Hvor er den smuk! I står i den grad som et lysende og relaterbart eksempel på en hjemmeskolefamilie, og jeg glæder mig til at spille udsendelsen for min kæreste senere. Det kræver mod og gode rollemodeller at skabe et liv for sin familie, der afviger fra normen, og hvor er jeg glad for at kende til dig og din blog. Nu ser jeg ekstra meget frem til dit foredrag i Odense!

    • SVAR

      Tusind tak for dine ord – jeg glæder mig også til Odense! ❤️