Vi bevæger os i samlet flok

Påsken har lige denne sidste dag i sig. Dagen, hvor jesus ifølge kirken møder sine disciple efter at have overrasket dem med sin opstandelse 24 timer forinden. Vi gør det omvendt, kan man sige. I dag skal vi netop ikke være sammen med andre (vi skal højest en tur til den nyåbnede isbutik.) Og det er godt. Gid dagen bliver som en blød madras – en dag uden alt for mange konflikter, alt for meget larm.

I går tog vi forskud på morgendagens dobbelte femårsfødselsdag, da vi fejrede de to mellemstebørn for hele familien. Frokostbuffet, islagkager og leg i haven. Enkelt, nemt og rart. Det fungerer bedst for os i disse år, at vi ikke har ambitioner om at stå klar med varme rette til 20 mennesker. Man kommer langt med god ost, pesto, pølse og brød. Man kommer langt med islagkage fra Hansen. Man kommer særligt langt med fælles oprydning og rolige snakke, puslespil med børnene og et par streamers i loftet.

Den ene af de to fødselarer brugte en stor del af dagen på at være i meget dårligt humør. Ked af det, vred og måske mest af alt overvældet. Det startede, da hun fik gaven fra sin moster: Et brev, som var delt i to – ét til hver af fødselarerne – og som fortalte historien om deres relation; moster, nevø og niece. Lige fra min søster var med ved deres fødsel til nu. Og alle blev rørte, der var tårer og kram, og gaven var en oplevelse, en fællestur for de tre i Zoo en dag om et par uger, men Live  løb væk, råbte og græd, og havde svært ved at falde ned igen bagefter. Lige præcis sin moster ville hun have haft legetøj fra, selvom det hun altid efterspørger, er netop tid med hende. Jeg tror, hun havde regnet med, at moster var den, som ville komme med det højeste ønske, nemlig et Ninja-kostume. Hun havde troet, at lige præcis hende, kunne hun regne med. Men der var ikke noget Ninja-tøj i pakken i går, og det gav lidt af en nedtur. Efter en del raseri og tårer satte de to sig sammen under trappen, og legede lægepraksis i en time eller mere, og så var Live glad igen. Rolig og tilpas og klar til at komme ud i solen til os andre. Hun trak i sin brors nye politiuniform, og så legede de alle sammen i lang tid.

Vi har haft en dejlig påske. Næsten helt fantastisk, faktisk.
Varme dage til at begynde med. Sol, sol, tør jord og bare maver.

Vi fik besøg af min familie, og gik i karavane alle ni et par kilometer langs vejen, hvor vi så heste og får og køer og høns, og vi endte oppe hos ham tog-gutten i den anden ende, som har en modeltogbane, som Storm har drømt om at se i bevægelse længe.

Vi har tulipaner her på Ærø nu. Smukke, sprøde tulipaner i alle mulige farver i mange haver. Og havenisser, hos manden med modeltogene.

Det var også med udsigt til togbanen, at Ilja og Live sad samtidig på deres fars arme. Det syntes, min søster var lidt fint, så vi tog billeder af den seje mand og hans dejlige børn.

Min mor var her i tre dage. Hun er så smuk, og jeg er meget glad for min mor. Noget af det, jeg virkelig sætter pris på ved hende, er, at hun er autentisk. Det har hun altid været. Man kan regne med, hvad hun siger. Hun lægger ikke fingre imellem, hun taler ikke for at fylde rummet, hun siger ikke noget, medmindre hun mener det. Og så er hun bomstærk. Høj og slank og med mavemuskler af stål. Hun er god, hende min mor.

Vi tog på stranden i lørdags, ligesom alle andre Ærøboer og dobbelt så mange besøgende, som havde fyldt færgen til bristepunktet i dagevis. Alle afgange var udsolgt. På stranden var der bål, og kogte æg i saltvand og ristede pølser. Vi sad i sandet, og snakkede med alle vores naboer, og der var småkageuddeling og hunde som legede utrætteligt.

Og så var der jo festen i går, som vi slet ikke fik fotograferet. Heldigvis glemmer vi tit det med at tage kameraet frem. Så er man bare tilstede, og det er også vigtigt. Men jeg har da lige et par billeder – af de blomster, som børnene og deres tante-Solveig plukkede til bordet og af lille/store-Live, som endte med at have en dejlig dag, trods alt. Og så et billede fra tidligere på ugen af mosteren og hendes Live.

Hvordan fejrer I børnefødselsdage? Og hvad er det bedste og det sværeste ved at skulle gøre det? Ånder I også lettet op, når alt er overstået, og man igen kan lande i sofaen, helt mør? Og nyder I samtidig at bringe familien sammen? (bliver jeres børn også lidt tossede, når deres fødselsdag nærmer sig?)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

4 Kommentarer

 • SVAR

  Vi gør det at på fødselsdagen – kommer den der ikke har børnene med rundstykker hos den der har og så fejrer vi sammen fødselaren med rundstykker, måske en smule morgenmadsdesert. Og gaver selvfølgelig.

  Om aftenen mødes vi så alle igen og tager ud at spise et sted efter fødselarens valg – her er min tidligere svigermor også altid med.

  Derudover inviterer jeg altid min mor, min ældste datter og hendes farmor og farfar ( og tidligere børnenes oldemor) til kaffe ( jævnligt en anden dag – på fredag fylder den ene af mine 11 og søndag er der inviteret til kaffe og kage)

  Jeg nyder disse dage – vi går og forbereder m.m. om formiddagen – gæsterne kommer så om eftermiddagen – så får vi nybagte boller, varm kakao med flødeskum og lagkage ( søndag garanteret lagkage med daim- da fødselaren er total tosset med Daim )

  Jeg glæder mig. Jeg nyder de glade børn og samværet med de dejlige mennesker.

  Tillykke med Ilja Og Live i morgen. Håber i får en hyggelig dag.

  P.s. husker tydeligt min skuffelse på min ti års fødselsdag – hvro jeg ikke fik mit drømmebarbiekøkken fra Tyskland, der var sejere end de barbiekøkkener fra dk – men tøj – skældte mine forældre ud og sagde jeg aldrig ville gå i det grimme tøj. Fandt senere 200 kr i de sko der var til – slog de 200 ammen med 200 mere og købte så mit drømme barbie køkken. Tøjet blev flittigt brugt 🙂

  • SVAR

   Jeg bliver så glad af at læse, at I forældre får det til at fungere. Det må betyde alverden for jeres børn. Og nu har jeg lyst til lagkage med daim. Og boller og varm kakao med flødeskum. Bringer I ud? P.S. Fedt at du fik drømmekøkkenet til sidst 😉

 • SVAR

  Det lyder som en virkelig dejlig påskeferie! Og fødselsdagsfejring.. Tillykke med børnene 🙂
  Jeg elsker fødselsdage og vi stimler altid hele familien sammen, selvom vi er virkelig mange (10 børn hvor de fleste er under seks år) og en stak voksne. Det er rigtig hyggeligt at være samlet, men det bliver også hurtigt ret kaotisk. Årene har lært mig at reducere omfanget af festlighederne lidt, så vi fx inviterer til kaffe og måske en suppe/hotdogs eller noget i den stil. Tidligere (før vi fik 4 børn) brugte jeg gerne flere dage på at forberede og lave mad. Det orker jeg ikke mere – og fødselsdagene er kun blevet endnu hyggeligere efter ambitionerne er sænket lidt.
  Dejligt at følge med på din blog – tak for den 🙂

  • SVAR

   Det lyder fantastisk dejligt med de mange mennesker – i relativt få timer. Det er et koncept, jeg kan forstå. For mangfoldigheden og de mange stemmer er jo livgivende. Det er så bekræftende og smukt. Men det kan også være fuldkommen opslidende, hvis man skal være torvholder i mange timer eller flere dage. Tak for at du følger med her 🙂