Vil I høre mig fortælle om mit liv og mine tanker? (Nu holder jeg foredrag!)


Jeg må fortælle om det, jeg ved noget om. Om det, jeg har oplevet, og de tanker, jeg gør mig.
Ikke fordi jeg ikke kan finde ud af at være stille, og ikke fordi jeg altid har lyst til at dele – men fordi jeg ikke kan lade være.
Sådan er det bare, og der er altid en mening med de ting, vi ikke kan undertrykke.

“I lever som om, I har været ude for en tragedie”, sagde en journalist tidligere på ugen, da hun besøgte os for at lave et interview til Femina. Sød og smilende og også lidt overrasket over ølivet var hun her hos os på det lille landsted nogle timer – midt i vind med stormstyrke og midt i virvaret af mine børn og min hverdag.
Vi gik til vandet, spiste frokost, og snakkede om det, hun var nysgerrig efter at høre om.
Jeg tror, det kommer bag på mange, at vi tillægger tiden så stor værdi, som vi gør. At hver dag tæller. “Som om I er gamle, eller har været ude for en tragedie. I har lært noget, som mange først finder frem til senere.”

Samme aften holdt jeg foredrag for en gruppe kvinder i Svendborg, hvor jeg fortalte om nødvendigheden af at vække ens indre normkritiker til live, hvis man vil finde sin egen vej i livet (fremfor ubevidst at følge andres.)
“Man kan næsten alt, hvis man træder ud af de faste rammer, og tager stilling til, hvad man vil kunne tænke tilbage på, når man en dag skal her fra.”
Så ja, jeg kom omkring døden, men kun fordi livet udelukkende har en værdi i kraft af, at vi ikke er her for evigt. Jeg kom også omkring min og Kristians økonomi (som selvstændige og hjemmeskolere), og om hvordan jeg kan holde ud at være sammen med mine børn hver dag (uden at føle mig drænet eller uforløst.) Jeg snakkede om, hvordan man lærer at træffe sine egne beslutninger uden hverken at træde andre over tæerne eller lade bestemme for én. Og om uddannelse, tilknytning, kærestetid, dårlig samvittighed og en del andet.

Så var det tid til spørgsmål, og der var SÅ mange af dem. Spørgsmål som: Savner du at realisere dig selv, nu hvor du har dine børn hjemme? Bliver din mand og dig ikke trætte af at se på hinanden dag ud og dag ind? Hvad snakker I om, når børnene sover? Hvordan får dine børn venner? Hvad synes dine svigerforældre om dig? Hvad gør du, når du møder kritik for dine valg?
Og mange, mange flere.

Det var virkelig bare en fed oplevelse.
Jeg kan så godt lide at holde foredrag, og efter at have overvejet det i en rum tid (fordi jeg har været i tvivl, om der ville komme nogen, men det er jeg ikke så meget i tvivl om længere), har jeg endelig besluttet, at det vil jeg gerne gøre meget mere.
Så hvis du kender en forening, et netværk, en arbejdsplads, menighedsråd, bibliotek eller en institution, som du synes, skal booke mig – let them know! Jeg er klar, og mange er klar til at høre det, jeg kan fortælle om.
Dem, jeg holdt foredrag for i tirsdags, bookede mig forresten med det samme til et foredrag til et større arrangement i samme netværk.

Det var faktisk bare det for i dag (- nu skal jeg nemlig arrangere dobbelt seksårsfødselsdagsfest i morgen.)

God weekend derude!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

9 Kommentarer

 • SVAR

  Ja tak ! Det vil jeg elske. Jeg finder en måde at få dig til Silkeborg 😉

  • SVAR

   Det vil jeg glæde mig til! 😀

 • SVAR

  Det giver så god mening, håber at høre dig en dag. En lille og hurtig tanke – en dag gad jeg godt læse dine overvejelser om ‘det magelige liv’, eller måske bare ‘ det magelige i livet’…. 🙂 Rigtig god weekend din vej.

  • SVAR

   Det lyder spændende – vil du skrive lidt mere om, hvad du mener? 🙂

   • SVAR

    Jeg kan prøve 😀

    Jeg tænker noget med, at vi alle sammen konstant skal navigere i små og store kampe, valg og konflikter, hvor der ofte er en nemmere, mere magelig, og måske kortsigtet vej, og en mere langsigtet, idealistisk, og måske mere krævende vej. Både i forhold til det helt lavpraktiske og hverdagsagtige, men også i forhold til de store beslutninger i livet. Måske er det for flyvsk. Men jeg har en forestilling om, at du lever et mindre mageligt, men meget meningsfyldt liv, og jeg kunne godt tænke mig at høre dine overvejelser i forhold til balancen, hvordan du navigerer, hvor du synes, det giver mening at springe over, hvor gærdet er lavest, og hvor du ikke vil gå på kompromis… 🙂

    • SVAR

     >Måske trænger jeg til lidt inspiration, jeg har kun en enkelt søn på et års tid, jeg er hjemme med ham, og når jeg engang i mellem har lidt tid for mig selv, er det virkelig sjældent, at jeg får lavet noget fornuftigt …. 😉

    • SVAR

     Godt skrevet Line, det er også lige et emne jeg kunne tænke mig at høre mere om.>

 • SVAR

  Jeg vil meget gerne høre dig fortælle mere om livet på Ærø. Og egentlig også gerne betale for det. Jeg skal på ferie på Ærø til juli og ville elske en blogpost (eller lignende) om de bedste hjørner på din ø. Hvis du da ikke allerede har lavet det? Kan ikke finde en søgefunktion på din side her på mobilen?

  • SVAR

   Kære Mette – tak for dit input. Jeg har ikke som sådan skrevet et indlæg med idéer til en ferie herovre – måske jeg skal alliere mig med nogle mere kyndige på området og lave en joint venture. Det tænker jeg lige over 🙂