Vores hjem – en gennemgang af farver og rum

Jeg er ikke én, som nyder at male væggene i mit hjem med jævne mellemrum eller flytte sofaen fra det ene hjørne til det andet hver tredje uge. Mine rammer betyder meget for mit velvære, men indretning er ikke en hobby, som jeg løbende bruger tid på. Når noget står godt, bliver det stående, og hvis en vægfarve føles rigtig, tænker jeg ikke over, om den skal ændres igen.

Siden september sidste år har vi haft håndværkere til at lave nyt tag, musikstudie og en del mindre ting, og nu hvor projektet er ved at nå sin ende, kan jeg se, at de ting vi tager fat, kommer til at fungere. Så selvom dette beskedne husmandssted langt ude på landet aldrig bliver hverken den lineære halvtredservilla med store glaspartier og funktionelle detaljer, som jeg holder aller mest af, eller en prægtig ejendom med stuer en suite og mulighed for at skeje ud i vilde tapeter og tunge gardiner, så synes jeg, det begynder at være vores – og det endda på en ret skøn vis.

Den lavloftede og mørke entré er blevet mere imødekommende; det gamle, uisolerede tørreloft er blevet et skønt musikstudie med godt indeklima, og vi har opdateret vores bryggers og fået lavet et gæstetoilet i forlængelse af musikstudiet. Derudover er en del rum blevet malet, så det hele hænger sammen i en fin farveskala. Jeg har  selv malet så meget som muligt.

Vi bor ikke meget bemærkelsesværdigt – egentlig føles det lidt fjollet at lave det her indlæg med så mange billeder fra vores ret almindelige hjem. Men der er lige det med, at vores vægge ikke er hvide, og det ved jeg, at mange har spurgt til gennem tiden – farverne, altså. Så derfor.

Min indretningsstil er en balancegang mellem lyst og mørkt, let og tungt, kreativt og klassisk.
Jeg kan rigtig godt lide overraskelser og dramatik i interiøret, men jeg har samtidig brug for ikke at være alt for larmende, så jeg lander et sted mellem store armbevægelser og et mere skandinavisk udtryk. For tiden trænger de mørkere og mere opsigtsvækkende greb sig dog ind, og jeg nyder den stemning, det forærer stedet.
Vi har en del sorte vægge, som spiller op mod lyse, lettere farver, og vi har mine bedsteforældres Le Corbusier stole placeret omtrent tilfældigt i stuen under børnenes tegninger og anden stilfærdig kunst. Jeg kan lide dybde i farver og organiske elementer – og så holder jeg meget af billedkunst, og har en del, som står og venter på, at vi finder det helt rette sted/eller at det bliver indrammet/eller at vi bare tager os sammen til at hænge det op..

Her følger en række billeder fra en del af rummene i vores hus – de er taget i går, mens børnene løb omkring mig, og lyset skiftede, og jeg er jo ikke hverken fotograf eller stylist, så det er, hvad det er.
Når andet ikke er nævnt, er malingen fra Farrow & Ball, som kan købes hos Tapet Café (eller også laver Flügger en udmærket kopi af farverne, som dog aldrig bliver samme kvalitet som den oprindelige, engelske maling).

Entré: Her er i høj grad tale om det muliges kunst: Man kunne drømme om mere plads og mulighed for endnu mere lys, men på vores enormt skrånende grund, støder vi konstant ind i niveauforskelle og dermed en ofte ulogisk rumfordeling, som vi kun kan ændre til en vis grænse. Indtil vores ombygning var dette rum lavloftet og mørkt, og det har hjulpet meget at få åbnet op til 1. salen og sat et stort ovenlysvindue ind.
Det gamle Ærøkort på væggen er brugbart for enhver lystfisker, og byder velkommen til livet her hos os: Min søster fandt det ved et tilfælde i kælderen af et faldefærdigt hus i Horsens, og fik det rammet ind hos Lyrum Rammer i Aarhus, før hun forærede det til os i indflyttergave.
Farver: Den blågrå er vores egen blanding fra Dyrup (“S 2005 B50G”), gelænderet er “Blazer”, trappetrinene er “Oval Room Blue” og den helt mørke blå (på væggen, med den orange “Rothko”plakat) hedder “Hague Blue”.

Det lille hjørne: Når man kommer op til køkkenet fra entréen, ender man i en lille, umage krog, som har et vindue i knæhøjde og en helt masse rør. Jeg har ladet farven “Hague Blue” fortsætte ind bag døren, og sat et maleri af Nils Forsberg, som jeg købte på loppis i Sverige, derom, hvilket skaber en ret fin effekt, når døren lukkes.

Bryggers: Her har vi med nogle få simple greb ændret følelsen af et koldt og ufærdigt rum: Bordpladen plejede at være hvid plastik, men er nu eg; lofterne er spartlet og malet (lamperne ligger i en skuffe endnu, og venter…), de hvide skabslåger er malet en støvet grøn, og har fået nye greb.
Farver: “Red Earth” og “Green Smoke”.

Musikstudie/skriverum: Her var der indtil for et halvt år siden ikke andet end de oprindelige tagsten, som man kunne række ud og skubbe til, og rummet var fyldt med skæve skabe og små, mørke kroge. Nu er det vendt på hovedet: Udover det smukke store rum med udsigt over havet og en enorm tagterrasse er der også lavet et gæstetoilet og repos, som går over entréen og ind til vores soveværelse / bad.
Farver: Loft + vægge i studiet er malet med vores egen blågrå fra Dyrup. Bjælkerne er “Stone Blue” fra Farrow & Ball, endevægge + køkkenet er “Studio Green”. På det lille gæstetoilet er alle flader malet i én af mine yndlingsfarver, nemlig “Setting plaster”, som er en jordnær, støvet pink.

Badeværelse: Badeværelset, som ligger i forlængelse af soveværelset, er malet i en fin gammelrosa og en enkelt væg er lyseblå. Bemærk at jeg i flere rum maler vægfarven ind i vindueskasserne og på loftet for at skabe en stemning af at blive omsluttet af farven. Det synes jeg, giver en skøn fornemmelse.
Farver: “Cinder Rose” og “Blue Ground”.

Gangen mellem badeværelse og soveværelse er sort (“Off Black”) og lyserød (“Pink Ground”).Den lyserøde væg skriger på kunst, men jeg har simpelthen ikke besluttet mig endnu, da vi har et par muligheder.

Soveværelse: Soveværelset var det sværeste rum for mig at vælge farver til, fordi det udover at være virkelig stort, også er asymmetrisk og nordvendt. Derfor spurgte jeg vanvittigt dygtige Nadia Olive Schnack til råds. Hun foreslog, at vi malede alle vægge + loft i den lyse aqua “Pale Powder” og skabsvæg, fodlister og døre i den mørkelilla “Pelt” (højglans). Jeg gjorde præcis, som hun sagde, og vi elsker resultatet. Den helt lyse “Pale Powder” forandrer sig dagen igennem, og afslører særligt i de mørkere timer, at den slet ikke er hvid, men derimod en smuk grønblå tone, som passer perfekt i vores værelse med havudsigt.
Junos version af et børneværelse er vindueskarmen bag hendes soveplads i den store familieseng. Her har hun en konstant opdateret stribe bøger, en skål med sutter og et lille kort fra kunstner Michaela Soldal, som fulgte med, da vi havde købt nogle af hendes tryk. Perfekt til Juno, som hver aften hører den samme historie om en ræv.
Kunsttrykket ved døren er af Berit Mogensen Lopez, hvis arbejde jeg rigtig godt kan lide.
Farver: Pale Powder og Pelt.

Børneværelse:
Det nye ved Lives og Iljas værelse er, at vi har malet fodlister, dør og skunkrum, hvilket binder værelset rigtig fint sammen. Og så er der deres røde dobbeltseng, som de ønskede sig i fødselsdagsgave. I forbindelse med at vi fik nyt tag på huset, kom der et skråvindue mere i deres værelse, så nu har de også den skønneste havudsigt og Karlsvognen over deres hoveder, når de falder i søvn. Det fine tvillingetryk er af Michaela Soldal, hvis streg jeg er helt vild med. Jeg følger hende på instagram, og har købt to andre værker, som venter på indramning.
Farver: “Teresa’s Green”, “Stone Blue” og sengen er “Eating Room Red”.

“Den blå stue”: Ja, den har fået sit navn af åbentlyse grunde, denne lille smalle stue, som vi i sin tid troede, vi ville lægge sammen med den større stue, og senere er kommet til at holde af netop som den er. Her trækker vi os tilbage: Det er i den blå sofa, vi sidder hver aften – det er i den, jeg skriver blog, læser, ser film, etc. For enden af stuen – med udsigt over havet – har jeg mit arbejdsbord, hvor jeg skriver, når jeg en sjælden gang har arbejdstid i løbet af dagen. Det tryk, som skal hænge over sofaen, venter på at blive indrammet – men de to malerier, som kan ses her på billedet er af kunstneren J.V. Martin. Stuen er ikke længere kun blå, efter jeg har malet den ene væg i en lilla farve, som jeg måtte have i mit hjem, og som spiller særligt godt med denne mørkeblå.
På bogkasserne står et maleri af Berit Mogensen Lopez, to loppisfund og en Rothko-plakat.
Farver: “Stiffkey blue” og “Brassica”. (Den gråblå Stiffkey Blue er én af mine absolutte yndlingsfarver).

“Den lyserøde stue”: Denne stue bruger vi i dagtimerne, og hvis vi har gæster om aftenen; her bygges der LEGO timevis hver dag, og vi læser højt i den grå sofa. I den modsatte ende af rummet – ind mod den blå stue – hænger min farmors gamle, hvide reol med skriveplads, hvor Kristian ofte sidder med sin computer, og laver “såkalender” over køkkenhaven.
De sort/hvide litografier er Bjørn Wiinblads årstider, den ferskenfarvede plakat er Rothko, båndsalat-litografien (som er en bryllupsgave, der symboliserer musikeren og skriveren) er af Rose Eken og den fine symmetriske tegning af Vera Rahbek.
Farver: “Setting plaster”.

Åh, jeg kunne blive ved, men jeg føler allerede, at det er i overkanten. Jeg håber, det er inspirerende at se vores farvevalg m.m., og I skal endelig spørge ind, hvis der er noget, jeg ikke har beskrevet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

29 Kommentarer

 • SVAR

  Smukt Så enkelt kan det siges! Og tusind tak for, vi må se med!

  • SVAR

   Tusind tak for det!

 • SVAR

  Jeg er dybt fascineret af jeres modige og lækre farvevalg…

  Jeg overvejer at vende tilbage til hvide vægge med henblik på at dække dem til i billeder endnu mere end de allerede er.

  Jeg vil så gerne synliggøre vores rejse og som en del af det har jeg bestilt en familiefotografering, hvor jeg regner med at få lavet et i kæmpe størrelse til at hænge på væggen over vores sofa – jeg glæder mig helt vildt!!

  • SVAR

   Hvor lyder det som en god idé, Ditte. Rigtig god tanke (men hvorfor skal det være hvid bag din fotovæg? Jeg ville tænke, at en mørkeblå eller koksgrå kunne være smukt afhængig af rammerne? 🙂 )

   • SVAR

    Fordi væggen med mine nye billeder bliver rammen.

    Planen er at alle de nye billeder jeg får lavet skal laves på lærred uden reel ramme og derfor vil jeg gerne have baggrunden er hvid.

    Egentligt også lidt fordi jeg har haft farvede vægge i alle de år vi har boet her i vores hus og jeg har svært ved at forestille mig væggene i andre farver, selvom jeg er træt af dem. Så jeg tænker at starte forfra med hvid og genoverveje rummenes farve-indtryk på den måde.

    Men synes faktisk det er svært…

    • SVAR

     Ja, det er lidt svært – men det lyder så godt med den væg!

     • >jeg har i forvejen mange forsværge, men den her bliver noget ganske særligt

 • SVAR

  Det er bare blevet SÅ godt, jeg er vildt med loppis i det lille hul <3

  • SVAR

   Jeg ELSKER det også, det lille hul ❤

 • SVAR

  Slet ikke for meget, meget inspirerende og smukke farver og kombinationer og et varmt og hyggeligt hjem 🙂 Tak fordi vi måtte kigge med.

  • SVAR

   Godt, det ikke var for meget 🙂 Og tak for idéen.

 • SVAR

  Sikke nogle smukke farver! Godt valg. Jeg havde ikke selv fundet på den smukke farvebladning.
  Tak for set.

  • SVAR

   Det see meget smukt og enkelt ud! Det, jeg bider mest mærke i er, hvor ryddeligt det ser ud. Særligt børnenes værelse, det ser næsten ud som om, der næsten ingen ting er – er det til ære for kameraet, eller har i skåret ind til benet mht ting? Jeg går selv og stresser over mine dage hjemme med børnene – jeg synes ikke, jeg bestiller andet end at rydde op og lave mad. Alt tid til den planlagte aktivitet bliver næsten ædt af alt det praktiske med at forberede og rydde op. Kunne godt tænke mig at høre, hvordan du klarer den udfordring – jeg har selv kun to børn og alligevel er huset altid en stor rodebunke! Jeg tør næsten ikke tænke på, hvordan det er at have fire børn!

   • SVAR

    Her roder også i løbet af dagen, og jeg kan også føle, at alt min tid går med den slags, som du beskriver. Men nu du lige ansporer tanken, bliver jeg alligevel opmærksom på, at jeg rydder langt mindre op end tidligere, og det tror jeg, hænger sammen med, at vi netop har skåret (nogenlunde) ind til benet. Her er ikke minimalistisk, men her er heller ikke det modsatte. På det værelse, jeg har delt billeder af, har Ilja og Live en relativt lille reol, som er godt og vel halvt fyldt med (udvalgte) bøger og derudover et musikanlæg og nogle sorteringsæsker til Lives figurer og lignende. Derudover har de en kurv med udklædningstøj, en spand med rollespilsvåben og kurven med blade og bøger, som man ser på billedet. That’s it. Alt vores (grotesk meget) LEGO og Duplo står under en trappe i stueplan; legekøkkenet står på reposet foran børneværelset, og så har vi et lille opbevaringsrum, hvor legetøjet indimellem er på turnus. Det fungerer super godt: De magneter, som de leger med på billedet fra studiet, har vi ikke haft fremme i et år; nu tog jeg dem ud den anden dag, og de har leget med dem lige siden.
    Men ja: Vi har solgt og skilt os af med alt det legetøj, som ikke var godt nok (udfra en række lidt ukurante parametre)

  • SVAR

   Mange tak, Sidsel ❤

 • SVAR

  Nu taler du det selv lidt ned, men det er der absolut ingen grund til. Hold nu op hvor er det fint! Din sans for farver og farvesammensætning er af en anden verden. Det er kunst faktisk, i mine øjne. Tilykke med jeres dejlige, dejlige hjem!
  KH Maria

 • SVAR

  Hvor er jeres fine blå sofa og puf fra? 🙂

 • SVAR

  Det er slet, slet ikke for meget. Jeg kunne sagtens se meget mere!! Tak for kigget, det er meget inspirerende

  • SVAR

   Tusind tak. Det er jeg så glad for at læse.

 • SVAR

  Hold nu magle hvor ser det bare skide flot ud. Hele molotjavsen.

  • SVAR

   Hvor gør det mig glad, at du skriver sådan.

 • SVAR

  Wow Maj, hvor er det smukt, det er som om I har fået naturen indenfor. Meget inspirerende! Det er virkelig også fint med de farve sprøjt I har sammen med de rolige farver.

  Vi har en dum, mørk gang med en million døre og har netop indkøbt tapet med birkeskov med sollys der flimrer- glæder mig til at få det op! Det giver jo slet ikke samme ro som jeres fine farver, men glæder mig til at få en gang der gør mig glad i maven 🙂

  • SVAR

   Tak, Liv! Vi havde birketrætapetet i vores hus i Svendborg, og det er skønt – det skal I nok blive glade for 🙂

 • SVAR

  Jeg er helt vild med farverne på børneværelset – den røde op mod den støvede grønne og bliver helt inspireret til at male den slidte, cremefarvede tremmeseng, vi har stående. Når mine snart to børn en dag skal dele værelse, ville det være så fint. Men jeg synes, farven ser så flot koralrød ud på billedet, men googler jeg farven, er den mærk bordeaux. Kan du spore mig lidt nærmere ind på, hvordan den er i virkeligheden?

  • SVAR

   Jaa! Mal den cremefarvede tremmeseng. Okay, du ramte totalt et sted, hvor jeg sprang over, hvor gærdet er lavest, da jeg skrev mit blogindlæg. Farven på sengen er faktisk blandet af Eating Room red, som jeg først troede, gelænderet på vores nye trappe skulle være, og så den farve, det endte med at blive, nemlig Blazer. Sengen syner mest af blazer, og jeg ville nok også vælge den eller Red Earth (som vi har på væggene i bryggerset) til en seng i et grønligt værelse. De er begge to smukke, smukke røde farver. Skriv igen hvis du har flere spørgsmål til det.